15 Temmuz’daki hain kalkışmaya değinen Av. Oktay Yılmaz konuşmasında; ‘’Hain bir girişimle birlikte güzel ülkemiz emperyalistlere sunulmak ve bağımsızlığı elinden alınmak istenmiştir. Karaman Baromuz bu girişimin başından itibaren FETÖ terör örgütüne ve bu kalkışmaya karşı dik durmuştur. Ülkemizin içinde bulunduğu şu durumda hainlere karşı birlik ve beraberlik görüntüsü sıklıkla verilmesi gerekirken Adli yıl açılışı için mekan tartışmaları yersizdir. 
Bugün kürsülü salonlarda görülen davalar, geçmişte mahkeme binalarının olmadığı yerlerde camiler veya bizzat kadının evinde görülüyordu. Bir kararın minder üzerinden veya kürsüden verilmesi nasıl ki Adaleti etkileyemiyorsa, Adli yıl açılışının da yapılacağı mekan hukukun bağımsızlığını etkileyemeyecektir. Bilakis, mahalle baskısına boyun eğmek ve ‘Birlik’ fotoğrafından uzakta olmak bağımlı olmanın alametidir. Zira bağımsızlık ferdi değil Milli bir kavramdır.
Cumhuriyetimizin temel niteliklerinden olan hukuk devleti olmanın başta gelen özellikleri adalet hizmetinin etkin, verimli, hızlı ve tarafsız bir şekilde yerine getirilmesi, vatandaşlarımızın hak arama yollarının açık olması, idarenin hukukun üstünlüğüne dayanması ve tüm eylem ve işlemlerine karşı yargı yoluna başvurulabilmesidir. Devletin temelini teşkil eden adalet duygusunun tesisi ise toplumun barış, huzur ve refahının ön şartıdır.
Bu adli yılda Karaman Barosu olarak en önemli görevimiz ülkemize, hukukun üstünlüğü, sosyal, hukuk devleti, yargı bağımsızlığı, insan hakları ilkeleri ve adil yargılanma hakkı ile savunma hakkına sonuna kadar sahip çıkmaktır. Bu vesile ile bu adli yıl şehrimize, ülkemize, hakim, savcı, avukat, yardımcı adli personel ve vatandaşlarımıza hayırlı olsun’’ sözlerine yer verdi.