Karaman da Hicri yılbaşında doğan ilk bebeğe çeyrek altın takıldı.

Karaman Kerime Hanımlar Derneği Hicri Yılbaşını Unutmadı. 

Dernek yetkilileri Karaman Devlet Hastanesi Doğum ve Çocuk Hastalıkları Hastanesini Hicri yılbaşında ilk doğan bebeği tespit ederek, çiçek ve çeyrek altın taktim etti.

Dernek yetkilileri ilk önce Hastane Başhekim Yardımcısı Hakan Doğan'ı makamında ziyaret etti. Dernek adına konuşan başkan Havva Nur Yamaç yaptığı konuşmasında;'' Derneğimiz kurulduğu 1997 yılından beridir, bayanların toplum içindeki hak ettiği yere gelmesi için çabalayan bir kurumdur. Gerçekleştirdiğimiz çeşitli faaliyetlerden biri olarak, Muharrem 1435 Hicri yeni yılın birinci günü, doğan ilk bebeğimizi derneğimiz adına çeyrek altınla ödüllendirdik. Bebeğe ve ailesine hayırlı uzun ömür ve nice daha hicri yıllara kavuşması dileğiyle tebrik ediyoruz,''dedi.

Zahide ve Muharrem Oskay çiftinin bebeğinin bugün doğması ise annesini sevindirdi.

Bebeğin annesi Zahide Oskay ise;'' Bebeğimin böyle bir hayırlı günde doğduğuna çok sevindim. Sizlere de teşekkür ediyorum. Çok sağ olun, duygularım şu anda anlatamıyorum çok heyecanlıyım. Allah'ım inşallah hayırlı bir ömür olur bir evlat olur,’’dedi.

Bebeğin babasının adının da Muharrem olması dikkat çekti.

Dernek yöneticisi Gülsemin Erdoğan ise;''Bir Muharrem bizim için çok önemli olduğu için bugün 1435. yılını kutluyoruz. Şansımızda bebeğin babasının adı da Muharremmiş. Tevafuk oldu. İnşallah bebeğimizde ömür boyunca da Allah'ın rızasını uygun bir hayat tarzı benimser  inşallah, ’’dedi. 

Dernek üyeleri ise çocuğun göbek adını Muharrem koyarak hastaneden ayrıldı.