Her Yıl Geleneksel Olarak Gerçekleştirilen Ve Baharın Gelişini Simgeleyen Hıdırellez Şenlikleri‘nin 15.’ncisi Düzenlenen Etkinliklerle Kutlandı.

10 Mayıs 2014 Cumartesi günü saat 10.30’da Ayrancı Barajı Şenlik Alanında gerçekleşen kutlamalara; Ayrancı Kaymakam Vekili Vali Yardımcısı Rıza Gençoğlu, Konya Milletvekili Mustafa Kalaycı, Ayrancı Belediye Başkanı Yüksel Büyükkarcı, Ereğli Kaymakamı Şakir Erden, Ereğli Belediye Başkanı Özkan Özgüven, Sivil Toplum Örgütü temsilcileri,  köy muhtarları ve vatandaşlar katıldı.

Saygı duruşu ve İstiklâl Marşı’nın okunmasıyla başlayan program, Vali Yardımcısı Rıza Gençoğlu’na öğrenciler tarafından bolluk ve bereketin simgesi sayılan başak demetini sunmasının ardından protokol üyeleri tarafından şenlik ateşi yakıldı.

Yöresel sanatçıların verdiği konserler ve sergilenen oyunların ardından protokol konuşmalarına geçildi. Vali Yardımcısı Rıza Gençoğlu yaptığı konuşma öncesinde Ayrancı Belediyesi’nin düzenlediği ve bu yıl 15.’ncisi gerçekleştirilen Hıdırellez Şenliklerinde bulunmaktan duyduğu mutluluğu ifade ederek, Karaman için önemli bir etkinlik olan Ankara’daki Başkent Tanıtım Günleri programında olduğu için programa katılamayan Vali Murat Koca’nın da selam ve sevgilerini iletti.

Gençoğlu konuşmasının devamında; “Bugün kollarını açarak tüm misafirlerimizi kucaklamak istercesine sevinçle çağlayan Hışılayık suyu güzelliklerini sermek istercesine boylu boyunca uzanan Ayrancı Barajı, burada yakılan Hıdırellez ateşiyle kaynaşmanın bir olmanın, biz olmanın sevincine şahitlik edeceklerdir.

Yurduma bahar rüzgârlarının estiği kuşları sarı kiraz dallarında annelerine seslendiği kuzuların dağlarda meleştiği kurak toprakların suyla buluştuğu bülbülün güle aşık olduğu bugün gelin tanış olalım işi kolay kılalım sevelim sevilelim dünya kimseye kalmaz diyen Yunus Emre’nin temsilcisi barışımızın bayraktarıdır.

Baharın bu güzel gününde bizleri bir araya getiren, bahanesi Hıdır ve Hıdırellez olan aslında birlik ve beraberliğimizin göstergesi, dayanışma örneği, gönüllerimizi ısıtan böyle bir günde sevgiyi, saygıyı yüreğine katık etmiş siz hemşerilerimizle olmaktan dolayı duyduğum mutluluğu belirtmek isterim. Bizleri burada yalnız bırakmayan tüm misafirlerimizi sevgi ve saygıyla selamlıyor, birlik ve beraberliğimizin daim olmasını diliyorum” dedi.

Konuşmaların ardından Ayrancı Belediye Başkanı Yüksel Büyükkarcı tarafından Hıdırellez Şenlikleri adına Vali Yardımcısı Rıza Gençoğlu ve protokol üyelerine plaket verdi. Plaket töreninin ardından Sabiha Gökçen Ortaokulu öğrencilerinin sergilediği halk oyunları gösterisi ve Türk Halk Müziği konserinin ardından Hıdırellez Şenlikleri sona erdi.