Memur-Sen İl Temsilcisi ve Eğitim Bir-Sen Şube Başkanı Yunus Özdemir açıklamasında şunları kaydetti: ‘’Bundan 24 yıl önce, 26 Şubat 1992’de tarihinde Azerbaycan’ın Dağlık Karabağ bölgesindeki Hocalı kasabasında 600’ü aşkın soydaşımız Ermeni çeteleri tarafından toplu şekilde öldürüldü, yüzlercesi yaralandı ve bin 275 kişi rehin tutularak her türlü zulme, işkenceye tabi tutuldu.
Katliamı gerçekleştirenler cezalandırılmak bir yana, daha sonra Cumhurbaşkanlığı da dâhil Ermenistan’ın en yüksek makamlarına kadar çıkarken, katliamı intikam almak için yaptıklarını göğüslerini kabartarak söylemek küstahlığında bulunmuştur.
Aradan neredeyse bir çeyrek yüzyıl geçmesine rağmen katliamın acıları tazeliğini korumakta, Karabağ hâlâ Ermenistan’ın işgali altında bulunmaktadır. Tarihsel anlamda güncel sayılacak bu katliama rağmen Ermenistan ve onlar üzerinden siyaset üretmeye çalışan derin lobiler, zeytinyağı gibi su yüzüne çıkmayı, hem suçlu hem güçlü olmayı bir şekilde başararak, Azerileri suçlayabilme pişkinliğini ve cüretini gösterebilmiştir.
İnsanlık sadece medeniyeti oluşturacak üst değerlerini değil, aynı zamanda ahlakî, vicdanî boyutlarıyla en temel değerlerini yitirmiştir. Zalimlerin, güdümü altına aldıkları veya almak istedikleri mazlum kitleleri acımasızca ölüme sürükledikleri kanlı, kirli çağın en mağdur tarafları, sayıları milyonları bulan kadınlar, yaşlılar, çocuklar olmuştur ve olmaya devam etmektedir.
Dün Ahıska’da, Kırım’da, Hama’da, Halepçe’de, Srebrenitsa’da, Hocalı’da katliam yapanlar, bugün aynı acımasızlığı, vahşiliği Gazze’de, Bayırbucak’ta, genel anlamda Irak’ta, Suriye’de sergilemekte, gözlerini kırpmadan çocukları, kadınları, yaşlıları, masum insanları öldürmeyi sürdürmektedir.
Yaşananlar dünya tarihinin en ibret verici zulmü ve insanlık utancı olarak hafızalarda yer edinirken, dünyanın tanıklık ettiği Hocalı katliamı ve benzerleri tarihe birer kara leke olarak geçmiştir.
Ermenistan, işgal ettiği tüm topraklardan geri çekilmeli, katliamın sorumluları, işledikleri insanlık suçunun hesabını uluslararası yargı organları önünde vermeli ve gereken cezaya çarptırılmalıdır.
Eğitim-Bir-Sen Karaman Şubesi olarak, Hocalı katliamını yapanları, Orta Doğu’da katliam yapmaya devam edenleri lanetliyoruz.
Hocalı katliamı ve Karabağ’ın işgali esnasında şehit olanlar başta olmak üzere, dünyanın dört bir yanında zulme uğrayanların acısını acımız kabul ediyor; dün gibi tazeliğini koruyan acıların bir daha yaşanmaması için vicdan sahibi herkesi sesini yükseltmeye çağırıyoruz.’’ dedi.