HOKAF İşadamları Komisyonu’nun biran evvel hayata geçirilmesini isteyen köy derneklerinin yöneticileri , Dordrecht kentindeki Sancar Holding merkezinde bir araya geldiler.

HOKAF ve Sancar Holding tarafından tertip edilen toplantıya Rotterdam, Den Haag, Amsterdam, Utrecht, Dordrecht, Vlaardingen ve Schiedam kentlerinden köy derneklerinin yöneticileri katıldı.

Hollanda’da güçlü ve bir o kadar da ciddiye alınan bir HOKAF için yapılanmaya ağırlık ve öncelik verdiklerini söyleyen HOKAF Başkanı Mustafa Duyar, “Geçtiğimiz Ocak ayında kurulan ve alt yapı çalışmalarını sürdüren federasyonumuz, gençlik ve kadın kolları oluşumunu tamamlamak üzere. Öte yandan federasyonumuzun olmazsa olmazlarından ‘İşadamları Komisyonu’ kurulması da son derece önemlidir. Bu komisyonun sağlıklı ve uzun vadeli işlevini sürdürebilmesi için iyi bir kadronun iş başına gelmesinin gerektiğine inanıyoruz. Bu bağlamda köy dernekleri temsilcilerinden söz konusu komisyona önerebilecekleri isimleri öğrenmek için toplandık.” şeklinde konuştu.

HOKAF İşadamları Komisyonu Başkanı ve Sancar Holding Yönetim Kurulu Başkanı Nebi Sancar, “Bu görevin benim yalnız üstesinden gelmem zor ve bu ancak iyi bir ekiple mümkündür. Bu ekibin oluşması için HOKAF yönetiminden yardım istedik. Köy dernek yöneticileri uyumlu, dinamik ve ciddi katkılar sağlayabilecek isimleri bize bildirirlerse, bizde o isimlerden komisyonu oluşturmak istiyoruz.”

“Kurulması planlanan komisyon için bir yol haritası belirledik. Öncelikle yönetim kurulunun bir an evvel oluşturulması, Hollanda’da aktif olan girişimci hemşerilerimizin tespit edilmesi ve belirlenen girişimcilerimize ziyaretler düzenlemek.  Rotterdam, Den Haag, Amsterdam ve Utrecht kentlerinde bölgesel toplantılar düzenleyerek, daha fazla işveren hemşerimize ulaşmak istiyoruz. Köy derneklerimizin bize ulaştırdıkları listeler ile girişimcilerimizin envanterini çıkarmak amacındayız. 2016 içerisinde girişimcilerimizle Karaman’a iş gezisi organize etmek istiyoruz.” dedi.

Aynı zamanda Hollanda Sudurağı Derneği başkanı da olan Nebi Sancar, 25.Aralık.2015 tarihinde, Hollanda’nın Den Haag kentinde, ‘Hollanda Sudurağı Derneği 3.Kültür ve Dayanışma Gecesi’ programına tüm Sudurağı’lı hemşerilerimizin davetli olduğu söyledi.

Katılımcılara ikramda bulunan Sancar Holding çalışanları, ayrıca bu yıl holdingin kuruluşunun 15.yılı anısına özel hediyeler de takdim ettiler. Yaklaşık 2,5 saat süren toplantı Türk çayı eşliğinde gerçekleşen sohbetle son buldu.

Nebi Sancar Kimdir?

1990 yılında Hollanda’ya gelen Karaman doğumlu Nebi Sancar(47),  1-10-2000 tarihinde ilk şirketi Sancar İskele şirketini kurdu. 2005 yılında şirketlerine insan kaynakları, emlak ve ticaret alanındaki sektörleri ekleyerek, şirketler grubu oluşturdu. Sancar Holding’deki şirketlerin bir çoğu alanında  ISO:9001:2008, VCA**, NEN ile sertifikalı olup branş organizasyonlarına (VSB,NBBU) üye. Sancar’ın şuanki faaliyetleri iskele, insan kaynakları, emlak ve otomotiv sektöründedir.

Mehmet Ali Topcu – DORDRECHT