Daha etkin ve ses getiren faaliyetler yapmak için oluşturulan Hollanda Karamanlılar Federasyonu (HOKAF), Mustafa Duyar yönetiminde, yönetim kurulu üyelerini belirledi. Rotterdam kentinde gerçekleştirilen Yönetim Kurulu Tanıtım Toplantısı’na başta Hollanda’da aktif faaliyet yapan Karaman’a bağlı köy derneklerinin yöneticileri, bazı STK temsilcileri ile Karamanlılar katıldı.

 

-TÜRK TOPLUMUNA HİZMET-

İlk yönetim kurulu olması hasebiyle ayrı bir öneme sahip olan HOKAF’ın yeni yönetim kurulunun, hemşerilerle istişareler yaparak belirlendiğinin altını çizen HOKAF Başkanı Mustafa Duyar, “Başta Hollanda’daki hemşerilerimize ve onun yanısıra Hollanda’daki Türk toplumuna hizmet etmek amacıyla kurulan HOKAF’ın, önemli organizasyonlara imza atacağına inanıyorum. Yurtdışında dışında ilk Karaman Federasyonu olma özelliği olan HOKAF, ilk ciddi faaliyet olarak önümüzdeki Mayıs ayının son haftasında ‘Birlik ve Dayanışma Gecesi’ organize etmeyi planlıyor. Bu etkinliği federasyonumuza bağlı köy dernekleriyle birlikte organize etme amacındayız.”

 

-TÜZÜĞÜMÜZ ÇALIŞMALARIMIZA YÖN VERECEK-

“Bugün itibariyle 3 yıl boyunca beraber çalışacağım yönetici arkadaşlarımı seçerken birbiri ile uyumlu çalışacak ve herkes tarafından kabul görecek isimleri tercih ettim. Bu demek değildir ki, yönetim dışında kalan diğer hemşerilerimiz ile çalışamayız ya da bu işi yapamaz. Takdir edersiniz ki, kısıtlı sayıda yönetici seçebiliyordum. Ama ben biliyorum ki, sizler ve değerli yönetici arkadaşlarımızla beraber bundan sonra çok güzel çalışmalara imza atacağız. Ayrıca yeni tüzüğümüz uzun çalışmalar sonucu hazırlandı ve bu tüzükle çalışmalarımıza yön verileceğiz.”

-KÜLTÜREL DEĞERLERİMİZ DOĞRULTUSUNDA FAALİYETLER-

“Federasyonumuzun misyonunu; “Din, Dil ve Kültür alanında insanlarımıza hizmet” olarak belirledik. Önümüzdeki 3 senelik dönemde misyonumuzu gerçekleştirmek için hep beraber çalışarak, değişik projeleri hayata geçireceğimize inanıyorum. Federasyonumuzun temel amacı; Karamanlı hemşerilerimizi buluşturan, birbirleriyle kaynaştıran; kültür, örf ve ananelerimiz doğrultusunda Karamanlı kardeşlerimizin faydalanabilecekleri nicelikle ve nitelikli faaliyetler düzenlemektir.” şeklinde konuştu.

HOKAF yeni yönetim kurulu tanıtım toplantısında hemşerilerimiz Fadime Örgü, Nebi Sancar, Cemal Özel, Fehmi Uzun, Zekeriya Arslan, Ercan Uyrum, Mustafa Koçak, Rıza Görer, Muammer Doğru, Nusret Öksüz ve Neşet Ayhan, kısa birer konuşma yaparak, HOKAF’ın ilk ve yeni yönetimine başarılar dilediler ve federasyonun bundan sonraki çalışmalarında yanında olacakları sözünü  verdiler.

HOLLANDA KARAMANLILAR FEDERASYONU YÖNETİM KURULUŞU İSİMLERDEN OLUŞUYOR:

 

Başkan                                                                  : Mustafa Duyar

Başkan Yardımcısı                                               : Mehmet Kabakyer

Başkan Yardımcısı                                               : Gülseren Kuş

Başkan Yardımcısı                                               : Tuğba Harmankaya

Sekreter                                                                : Şenay Tosun

Muhasip                                                                : Muzaffer Çetin

Halkla İlişkiler                                                      : Ali Kondu

Basın Danışmanı                                                 : Mehmet Ali Topcu

Yönetim Kurulu Üyesi                                        : Erkan Özçelik

Eğitim & Kültür Komisyon Koordinatörü         : İlhami Gümüş

Gençlik Komisyon Koordinatörü                      : Cemal Şimşek

Utrecht Bölge Sorumlusu                                  : Adem Güneş

Amsterdam Bölge Sorumlusu                           : Ahmet Can

Den Haag Bölge Sorumlusu                              : Hasan Güzel 

Haber;
Mehmet Ali Topçu
Hollanda