Saadet Partisi Karaman Milletvekili Adayı Hüseyin Çoban yaptığı açıklamada; “Bir Büyük Şehir Belediye Başkanı Televizyona çıkıyor. PKK hakkında birçok doğru bilgiyi izleyicilere aktarıyor. PKK’nın terör eylemlerini, acımasızlığını bir programda anlatıyor.

Bir zamanlar Milli Gazetede PKK’nın Zerdüşt ayini manşet haber olarak çıkmıştı. Aynısını Belediye Başkanı televizyon programında gazeteyi göstererek izleyiciyi bilgilendiriyor. Bunun yanı sıra vurdukları domuzu yediklerini görsellerle anlatıyor. Akabinde ilgili bir parti lideri  domuz eti yediğini anlatıyor. Program bu şekilde devam ediyor.

Elbette seyrettiğimiz kadarıyla, Büyük Şehir Belediye Başkanı’nın anlattıklarıyla hem fikir olduk. Başkanın haklı olarak anlattığı ve oluşturduğu hem fikirlik, izleyiciye bunlar kel, kötü öyleyse Ak Partiye oy vereceğize götürüyor… Zaten programın amacı da haklı ve doğru sebebden hareket ederek yanlışlar içerisinde ki Ak Partiye oy verin demek için yapılmaktadır.

Ak Parti çelişkiler içerisindedir. Bir taraftan domuz yiyorlar diye eleştiriyorlar, diğer taraftan domuzu kasaplık et statüsüne sokarak meşrulaştırdılar. Bir taraftan PKK’nın gaddarlığından, acımasızlığından bahsediyorlar, diğer taraftan Öcalan’la masaya oturdular….

 Masaya oturmamızın sebebi; kan akmasın, analar ağlamasın, barışı sağlamak için diyorlar, diğer taraftan bölünme yasaları olan Chp ile Akp kavga etmeden 2003 yılında ikiz yasaları çıkardılar…” dedi.

İkiz Yasalara dikkat çeken Saadet Milletvekili Adayı Hüseyin Çoban şöyle devam etti; “Halkımızın yüzde 95’inin bilmediği ikiz yasalar, azınlıkların kendi kendilerine yönetme hakkı vermektedir. 4867-4868 sayılı yasalar maalesef 2003 de AKP-CHP işbirliğinde kavga etmeden çıkartılmıştır. İşin enteresan tarafı Ak Parti iktidarı öncesinde DSP-MHP-ANAP koalisyon hükümetleri döneminde Bahçeli bu yasaları çıkarmak istedi. O zamanki ANAP kandındaki Kamuran İnan yetkisi gereği böyle bir yasa bizi bölünmeye götürür diyerek geciktirmiştir. Geciktirdiği içinde hükümetin ömrü çıkarmaya yetmemiştir.

Onun için milletimizi bilgilendirmek bizim vazifemizse, milletimizin de bölünmeye götürecek ikiz yasaları öğrenerek, bölünme yasaları çıkaran ve çıkarmak için teşebbüs eden partileri cezalandırmalıdır . Saadet Partisine, Milli İttifak’a destek vermelerini istiyoruz”.