Karaman İl Emniyet Müdürlüğü, şehir genelinde yaptığı 10 günlük asayiş ve trafik uygulamalarının bilançosunu yaptığı yazılı açıklama ile duyurdu.

Emniyet Müdürlüğünden uygulamalarla ilgili olarak yapılan yazılı basın açıklamasın da, "Karaman'da meydana gelen konut dokunulmazlığının ihlali, başkasına ait kimlik veya kimlik bilgilerinin kullanılması ve mala zarar verme olayı ile ilgili olarak A.A, E.U, A.G, A.A, S.U, Ç.K, isimli kişiler yakalanmış, yakalanan bu şahıslardan 6'sı çıkarıldıkları mahkemece tutuklanmıştır. Polis ve jandarma bölgesinde meydana gelen iş yerinden kasa hırsızlığı ile ilgili olarak ise B.K. ve A.B. isimli kişiler yakalanmış, şahısların aracında yapılan aramada suçta kullandıkları malzemeler bulunmuş ve bu şahıslar çıkarıldıkları mahkemece tutuklanmışlardır. Adam öldürmeye teşebbüs konusu ile ilgili olarak ise yakalanan şüphelilerden İ.Y ve M.Y isimli kişiler yakalandıktan sonra serbest bırakılırken,Y. B isimli kişi tutuklanmıştır. Karaman'da meydana gelen çocuğun cinsel istismarı konusu ile ilgili olarak da yapılan araştırma neticesi yakalanan T.B isimli kişi savcılık sorgusuna müteakip sevk edildiği mahkemece tutuklanmıştır. Karaman'da yine açıktan bakır kablo çalan M.D isimli kişi yakalanmış ve mahkemece tutuklanmıştır. Çeşitli suçlardan dolayı aranan 19 şahıs yakalanmış, bu şahıslardan 5'i tutuklanmıştır. Trafik suçlarında ise maddi hasarlı kazaya karışan alkollü 6 sürücü olmak üzere toplam 15 sürücüye trafik güvenliğini tehlikeye sokma suçundan adli işlem yapılmıştır. Son olarak yapılan uygulamalar sırasında 16 gram esrar ile 28 gram gelen 1 kök Hint keneviriyle ilgili olarak da M.Y, S.E, R.K, N.Y, Ş.G, M.D isimli kişiler yakalanarak hakkında adli işlem yapılmıştır" denildi.

Emniyet Müdürlüğü yürütülmekte olan uygulamalarla ilgili olarak bundan sonrada kamuoyunu bilgilendirmeye devam edileceğini söyledi.