1997 yılında temeli atılan fakat ödeneksizlik nedeniyle yapımı geciken İbrala Barajı inşaatına 2005 yılında Dsi Genel Müdürü olan şimdiki Su ve Orman Bakanımız Sayın Veysel EROĞLU’nu Yeşildere Belediyesi olarak davet ettik. Yeşildere Belediye Başkanı İbrahim KOÇAK ile birlikte Baraj inşaatında inceleme yapan Sayın EROĞLU Baraj müteahhidiyle yapılan yeni bir anlaşma ve protokol sonucu yeterli ödenek gönderdi ve baraj inşaatı bitirildi.


Beldemizde bulunan DSİ tarafından yaptırılan ve 11.11.2011 tarihinde Başbakanımız  tarafından açılış töreni yapılıp su toplamaya başladı.Açılış tarihinde saniyede 250 litre su gelen baraja karların erimesiyle saniyede ortalama 25 m3 su gelmeye başladı ve barajın 1/3 doluluk oranına ulaştı ve dolmaya devam ediyor.

İbrala  Barajında toplanan suyun % 36 sı Karaman’a içme suyu olarak verilecek, arta kalan su ise Yeşildere , Sudurağı Beldesinin Sulama Kooperatifi sahası dışında kalan arazilerinin ve yakın köylerin arazilerinin sulanması için planlanmıştır. Kapalı sistemin ihalesi yapılmış 2014 yılına kadar iki Beldenin ve  İbrala Barajı  sulama sahası içine alınan köylerin  katılımıyla  Sulama Birliği oluşturulacak ve kapalı sistem sulamaya geçilecektir.

Kurban Kesilerek yapılan açılış törenine Yeşildere Belediye Başkanı İbrahim KOÇAK, DSİ Şube Müdür Vekili Eyüp ARSLAN, DSİ  Teknik Personeli Mehmet ÖZKAN, Baraj Şantiye Şefi Oktay ATAKAN, AK Parti İl Yönetim Kurulu Üyesi Gülşen KOÇAK, Mahalle Muhtarları ve halkın katılımıyla 08.04.2012 Pazar günü saat 17.00  de baraj kapağı ilk defa açıldı ve saniyede yaklaşık 10 m3   su ana dereye ve arklara  verilmeye başladı.