İlimiz İl Milli Eğitim Müdürlüğüne atanan Asım Sultanoğlu idarecilere, öğretmenlere, öğrencilere, Karamanlılara göreve başlaması sonrası ilk basın açıklamasını yayınladı.

Asım Sultanoğlu mesajında; “Saygıdeğer Eğitim Yöneticileri, Kıymetli Öğretmenler, Sevgili Öğrenciler ve Değerli Karaman Halkı,

Ülkemizin güzel illerinden biri olan Karaman’a atanmış bulunmaktayım. Karaman’ımıza yeni bir heyecan ile hep birlikte elele vererek şehrimizi eğitim-öğretim ve kültür alanında bir adım ileri götürmenin mücadelesini vereceğimizden emin olabilirsiniz. Yapacağımız planlar çerçevesinde çağın gerektirdiği teknolojik ve bilimsel yenilikleri yakından takip ederek, milli ve manevi değerlerimizden kopmadan, evrensel değerlere sahip, güçlü Türkiye’nin parçası olabilecek, sağlıklı ve eğitimli nesiller yetiştirmek birinci görevimiz olacaktır. 
Değerli İdareci ve Öğretmen Arkadaşlarım,
Ülkemizin her yönden gelişmesi eğitim camiasının elindedir. Çünkü sahip olduğumuz genç ve dinamik nüfusu işleyecek, cevherleri bulup ortaya çıkaracak ve ülke hizmetine sunacak, kişiler sizlersiniz. Çocuklarımızı ve gençlerimizi, özgür düşünen, bağımsız karar verebilen, yeniliklere açık, özgüven sahibi, problem çözme yeteneği gelişmiş, bilim ve teknolojideki gelişmeleri yakından izleyen, bunun da ötesinde bilim ve teknolojiyi üretebilen bireyler olarak yetişmelerine özen göstermeliyiz. Ayrıca Karaman’ın eğitimde bugüne kadar göstermiş olduğunuz özverili çalışmalarınızdan dolayı teşekkür ediyor, bu özveri ve gayretinizin hız kesmeden devam etmesini temenni ediyorum. 
Geleceğimizin Teminatı Kıymetli Öğrenciler,
Sizler de her şeyden önce okulunuzu, derslerinizi ve öğretmenlerinizi seviniz. Çevrenizle, ailenizle, öğretmenlerinizle ve her şeyden önce de kendinizle barışık olunuz. Şimdiden kendinize bir hedef belirleyip, belirlediğiniz hedefler doğrultusundan yılmadan çalışınız. Hızlı ve sürekli değişen bir dünya ve hayat içinde yarınlara hazırlıksız yakalanmayınız. Sahip olduğunuz potansiyele güvenin, hem kendisiyle hem de diğer insanlarla barış içinde yaşayabilen ve içinde yaşadığı toplumla çatışmayan fikir ve düşüncelerini rahatça ortaya koyabilen kısaca özgüveni gelişmiş fertler olarak kendinizi geliştirmeye gayret etmelisiniz.


Sevgili Karaman Halkı;
Bizler Büyük Türkiye’nin bir parçası olduğumuzu unutmadan, bakanlığımızın attığı adımları izleyerek, yerel değerlerimize saygılı,  istişari bir yönetim sergileme gayreti içinde olacağız. Bakanlığımızın merkezden başlamak üzere, yeniden yapılanma anlayışından hareketle başarıyı sağlamak için bütün il ve ilçe yönetimlerimizde performans kriterlerini esas alacağız. Karaman’ımızın merkezinden başlamak üzere, en ücra köyüne kadar eğitim alanında mevcut durumu tespit edip aksayan yönleri periyodik bir plan dâhilinde gidermeye çalışacağız.

Ayrıca benden önce bu vazifeyi yürüten Bekir Aksoy'a ilimiz adına yapmış oldukları çalışmalardan dolayı teşekkür ediyor, yeni görevinde başarılar diliyorum. 

Bu duygu ve düşüncelerle, hep birlikte başarılı eğitim öğretim yılları geçirmek dileğiyle saygı ve sevgilerimi sunuyorum''dedi.