Karaman Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Hayati Kısacık, Karaman Satranç İl Temsilcisi ve Milli Satranç Hakemi Mustafa Eroğlu, Karaman M Tipi Kapalı Ceza İnfaz Kurumunu ziyaret ettiler. Ziyarette kendilerine Karaman Cumhuriyet Savcısı Mehmet Sami Çağlayan, Kurum Müdürü İshak Yıldırım ve diğer kurum yetkilileri eşlik etti.

Karaman Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü ile Karaman Satranç İl Temsilciliğinin katkıları ile açık ve kapalı ceza infaz kurumundaki hükümlü ve tutuklulara verilmek üzere 53 adet satranç takımı ve 20 eğitici kitap teslim edildi.

Karaman Cumhuriyet Savcısı Mehmet Sami Çağlayan yaptığı açıklamada, ‘’ halen Karaman M tipi ceza infaz kurumumuzda bugün itibariyle 556 hükümlü ve tutuklu açık ceza infaz kurumumuzda 210 hükümlü bulunmaktadır. Bunların içerisinde kadın, çocuk ve terör hükümlüleri de bulunmaktadır. İnfazda ki temel amaç hükümlü ve tutukluların topluma kazandırılması ve kötü alışkanlıklardan arınıp iyi alışkanlıklar olduğundan ve ceza infaz kurumlarının artık bir infaz kurumundan çok aynı zamanda bir eğitim kurumu olduğu, bu vesile ile katkıda bulunup satranç takımı ve eğitsel kitapları kurumumuza temin eden Karaman Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü ve Türkiye Satranç Federasyonu Başkanlığı Karaman İl Temsilciliği yetkililerine teşekkürü bir borç biliriz’’ dedi.