Karaman Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Hayati Kısacık, Şube Müdürü Vedat Akyar, Gençlik Merkezi Liderleri, üye ve gönüllüleri Karaman Merkez Huzurevine bir dizi ziyaret gerçekleştirdi.

Huzurevi ziyaretinde Gençlik Merkezi Liderleri ve gönüllüleri huzurevi sakinlerine karanfil vererek, meyve suyu ve pasta ikram ettiler. Bu anlamlı ziyarette yaşlıların ellerini öpen gençler "Huzurevinde yaşayan yaşlılarımızın biraz olsun yanlarında olmak istedik. Yüzlerinde görmüş olduğumuz bir tebessüm bile görülmeye değerdi" diyerek onlarla olmanın anlamlı ve duygusal anlarını yaşadılar.

Yaşlıların bir gün değil her gün hatırlanması gerektiğinin altını çizen Karaman Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Hayati Kısacık; Kültürel mirasımızın taşıyıcısı ve bu mirasın gelecek nesillere aktarılması görevini üstlenen yaşlılarımız; Türk toplumundaki değişim gelişimle beraber tarihimize tanıklık eden en kıymetli hazinelerdir.

Huzur evi sakinlerine elimizden geleni esirgemeyeceğiz, bu insanlar toplumun bizlere birer emanetidir, emanete sahip çıkacağız dedi. Bu nedenle her fırsatta onların bilgi, tecrübe ve görgülerinden istifade etmemiz gerekmektedir. Her insanın yaşlanacağının bilinci ile yaşlılarımızı anlamaya çalışmalı ve yanlarında olduğumuzu hissettirmeliyiz. Yaşlılarımıza göstereceğimiz sevgi ve saygı, hayata güvenle bakmamızı sağlayacak ve gelecek kaygılarımızı azaltacaktır. Unutmamalıyız ki; bir gün bizler de onların yerlerini alacağız. Yaşlılarımızı yalnızca özel günlerde değil her zaman onların ellerini öpmeye koşmalıyız" dedi.

Ziyaret, Gençlik Merkezi üyelerinin düzenlediği def gösterisinin ardından sona erdi.