09.02.2012 Perşembe günü saat 08.30 da İl Genel Meclisi Toplantı salonunda yapılan toplantıda;

Karaman İl Genel Meclisi Başkanı Mustafa Bayır İl Özel İdareni her alanda çok büyük ve güzel projelere imza attığını söyledi. Bayır;'' İl Özel İdaremizin 2011 yılında gerçekleştirdiği projelerin bir kısmından bahsedecek olursak; Ulaştırma sektöründe 99 km yol onarımı, 217 km stablize yol yapımı, 43 km 1. kat asfalt yol yapımı, 130 km 2. kat asfaltlama yol yapımı gerçekleştirilmiş olup, programın üstünde %115 bir gerçekleştirme olmuştur.

Tarımsal sulama sektöründe; 33 proje sene başında planlanmış ise de, 68 proje gerçekleştirilmiş %200 üzerinde bir gerçekleştirme başarısı sağlanmıştır. Bu projelerle 15.520 dekar alan modern sulama sistemine kavuşturulmuştur. Bu sayede hem su tasarrufu hem de ürün verim artışı sağlanmıştır. Diğer bir ifade ile çiftçimiz daha az masraf yaparak daha fazla gelir elde etmiştir.

İçme suyu sektöründe zaten sorunumuz yoktur. Yani şebekeli içme suyu olmayan hiçbir köyümüz yoktur. Ancak kuyu yenileme, şebeke yenileme veya şebeke ilavesi şeklinde 32 proje gerçekleştirilmiştir.

Yapım inşaat sektörüne de; değinecek olursak bu alanda da büyük projeler gerçekleştirmişiz.

Değerli arkadaşlar; bu sektörün ana unsuru eğitim olmakla birlikte eğitimden hariç projelerde başlatılmıştır. Bu sektörde 37 projeye başlanmış olup, 10 adet yapım işi, 20 adet ilk ve orta öğretim okul onarımı, 7 adet okulun doğalgaz dönüşüm işi tamamlanmıştır.

Ancak özellikle sizlerle paylaşmak istediğim, özellik arz eden Karamanımız için önemli projeler var. Polis Meslek Yüksek Okulu, Turizm Otelcilik Lisesi, Güzel Sanatlar ve Spor Lisesi, Başyayla ve Ermenek hükümet Konakları.

Bunların dışında; Sağlık Müdürlüğümüze son sistem donanımlı bir ambulans alındı ve teslim edildi. Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğüne 1 Adet hizmet aracı alındı ve teslim edildi, İl Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğüne 1 Adet Acil Müdahale aracı alındı ve teslim edildi. Ayrıca Kurumumuz hizmetlerinde kullanılmak üzere 1 Adet Treyler, 1 Adet Vidanjör, 2 Adet Ekskavatör ve 1 Adet Gezici Anasınıfı,  8 köyümüze kanalizasyon yapıldı,43 köyümüze kilitli parke taşı döşendi.12 Köyümüze köy Konağı yapıldı. Ermenek ilçemize Mobese sistemi kuruldu. Köylere 22 adet yangın tankı alındı. Köy yollarına ağaçlandırması yapıldı.''dedi.

 İl Genel Meclisi Başkanı Mustafa Bayır 2012 yılı hedeflerini şöyle sıraladı

1.    İl Afet ve Acil Durum Müdürlüğüne arama kurtarma aracı alımı (1 Adet)

2.    Özel İdare İş Makineleri alımı (10 kamyon 1 Greyder 2 Ekskavatör 1 JPS)

3.    10 köye kanalizasyon yapımı

4.    Köy yollarımızın 60 km yol onarım, 100 km stabilize kaplama, 90 km 1. Kat asfalt, 150 km 2. Kat asfalt yapılması.

5.    Organik tarımı geliştirme destek projeleri.

6.    Gıda tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğüne erken uyarı cihazı alımı.

7.    KOP projesi kapsamında 38 kooperatife ait 665 adet yer altı kuyusunun kapalı sisteme dönüştürülmesi.

8.    KOP projesi kapsamında sulama tesisi yapılmamış dere ve kaynak suyu bırakmamak.

9.    Sulama amaçlı jeomembran havuz yapımı.

10.    İl geneli 100 km köy yollarını ağaçlandırılması.

11.    Orman köylerine yangın söndürme aracı alımı ( 20 Adet)

12.    Hayvan içme suyu göleti yapımı.

13.    Köylerimize köy konağı yapımı.

14.    Köylerimize parke taşı ve çocuk oyun grubu yapımı.

15.    Grup köylere helikopter pisti yapımı.

16.    Sağlık İl Müdürlüğüne 2 Adet tam donanımlı Ambulans alımı.