İlahiyat alanında yapılan ilmî araştırmaları ve akademik çalışmaları teşvik etmek amacıyla, Akdeniz Üniversitesi İahiyat Fakültesi tarafından 2012 yılından beri her yıl verilmekte olan ödüller için bu yıl toplam 16 başvuru yapıldı. Ödül için eserler, ilâhiyat alanının saygın isimlerinden oluşan 6 kişilik jüri tarafından konusunun özgünlüğü, araştırma yöntemi, düşünce ve meselelere yaklaşım tarzı, değerlendirme derinliği ve yorumlama düzeyi, bilimsel araştırma yöntemlerine uygunluğu ve yazım üslûbunun niteliği ile alanının klasik ve modern kaynaklarından istifade düzeyi açılarından değerlendirildi.

İLK 3 ÖDÜLÜNÜ ALDI

Yapılan incelemeler sonucunda, Recep Tayyip Erdoğan Üniversitesi İlahiyat Fakültesi Öğretim Üyesi ve Karaman İmam-Hatip Lisesi mezunu Yrd. Doç. Dr. Halil İbrahim Turhan, “Cerh-Ta’dil İlminin Hicrî İlk İki Asırdaki Gelişim Seyri” adlı doktora teziyle 1.'lik ödülüne layık görüldü. 2.’lik ödülünü, Karaman İmam-Hatip Lisesi mezunu, Şırnak Üniversitesi İlahiyat Fakültesi öğretim üyesi Yrd. Doç. Dr. Mesut Kaya, “Çağdaş Tefsirlerde İsrailiyata Yaklaşım ve Kitab-ı Mukaddes Bilgileri” isimli doktora teziyle kazandı. İstanbul Üniversitesi İlahiyat Fakültesi öğretim üyesi Yrd. Doç. Dr. Necmettin Kızılkaya da “Hanefî Mezhebi Bağlamında İslâm Hukukunda Küllî Kaideler” başlıklı kitabıyla 3.'lük ödülünü aldı.

MANSİYON ÖDÜLLERİ DE VERİLDİ

Turhan, ödülünü Akdeniz Üniversitesi Rektör Yardımcısı Ramazan Çetinkaya'dan alırken, Kaya'ya ödülünü Kepez Kaymakamı Savaş Tuncer verdi. Yarışmada ayrıca “Cahiliyye Döneminde Araplar” adlı kitabıyla Necmettin Erbakan Üniversitesi İlahiyat Fakültesi öğretim üyesi Doç. Dr. Harun Öğmüş ve “Akıl ve Ahlâk: Aristoteles ve Fârâbî’de Ahlâkın Kaynağı” isimli kitabıyla Marmara Üniversitesi İlahiyat Fakültesi öğretim üyesi Yrd. Doç. Dr. Hümeyra Özturan mansiyon ödüllerine layık bulundu.