Karaman Diyanet-Sen, Karaman Din Görevlileri Derneği ve Karaman İmam Hatip Lisesi Mezun ve Mensupları(KAİMDER) ortak basın açıklamasında bulundu. Açıklamada;
''Birkaç gündür bazı yerel haber sitelerinde maalesef camiamızı hedef alan haberlere rastlamaktayız. Kişisel bir mezunun bütün imam hatiplere meletmeye çalışılmasını öncelikle haber etiği açısında yanlış bulduğumuzu belirtmek isteriz. 
Toplumuz önderi mahiyetinde olan ve güzide bir meslek olan ‘’imam hatiplik’’ görevinin bireysel bazı hadiselerden dolayı kamuoyu nezdinde tahfif edilmeye ve yıpratılmaya çalışılması camiamıza ve camii cemaatimizi üzmüştür.

Bu açıklamayı yapma zorunluluğumuz hasıl olmuştur. Bahse konu olan ticari faaliyetlerle camiamızın bir ilgisi yoktur. Kanunların belirlediği çerçeve dede herkesin istediği işi yapmasında bir beis yoktur, ama bir kişinin işinden kaynaklanan problemlerini mensup olduğu meslek gurubunu maletmek izamsızlıktır insafsızlıktır.

Camiamızı yıpratma hedefli olarak algıladığımız bahse konu olan haberler hakkında hukuki süreç başlattığımızı şahsı manevimizi rencide eden konunun yakından takipçisi olacağımızı bilinmesini isteriz.

Kamuoyuna ilanan duyurulur,''dendi.