Karaman Anadolu İmam Hatip Lisesi, öğrencilerinin mesleki alanda daha iyi yetişmelerini, öğrendikleri teorik bilgileri uygulamaya dönüştürebilmelerini sağlamak amacıyla etkinliklerine devam ediyor.  


Etkinlik amaçları arasında ayrıca;  Karaman İl Milli Eğitim Müdürlüğünce 2012-2013 eğitim-öğretim yılında ilimiz genelindeki okul öncesi, ilkokul, ortaokul ve lise kademelerinde bulunan öğrencilerimize temel insani değerleri kazandırmak amacıyla uygulanmakta olan, “Eğitimde Değerler Eğitimi Projesi” de yer alıyor. 


Değerler Eğitimi Projesinin Ocak ayı konusu olan Selamlaşma’ nın  temel alındığı etkinlikler çerçevesinde okul pansiyonu öğrencileri arasında selam ve selamlaşma değerinin kaynağını oluşturan  Kuran-ı Kerim´i güzel okuma yarışması düzenlendi. 


Okul konferans salonunda düzenlenene yarışmaya  Ensar Vakfı Karaman Şube Başkanı, Okul Aile Birliği Yönetim Kurulu, Karaman İmam-Hatip lisesi Mezunları ve Mensupları Derneği Başkanı, Okul Koruma Derneği Başkanı, Din Görevlileri Derneği Başkanı, Okulu İdarecileri   öğretmenler ve öğrenciler katıldı. Büyük beğeniyle takip edilen yarışma dinleyicilerden tam not aldı. Yarışma sonucunda öğrencilere ödüller verildi. Daha sonra Kaimder Başkanı Sırrı Fuat Ateş tarafından katılımcılara “Selamlaşma”  konusunda kısa bir konferans verildi. Program geceye katılan konuklara verilen ikramla sona erdi.

Ayrıca Cuma programlarının son durağı Yollarbaşı Kasabası oldu.  Okul Müdürü Mehmet Yalvaç, Meslek Dersi Öğretmeni Ramazan Demirci ve Ahmet Kara ile 12 öğrenciden oluşan ekibin katıldığı etkinlikte Kur’an-ı Kerim, Mevlid-i Şerif, ilahiler ve şiirler İmam Hatip Lisesi Mesleki Tatbikat Kulübü öğrencileri tarafından okundu. Cemaate Selamlaşma ‘nın İslam dinindeki önemi, selamlaşmanın kardeşliğin ve barışın tesisine etkileri konusunda on birinci sınıf öğrencisi Murat Tunç tarafından kısa bir vaaz sunumu gerçekleştirildi. Cuma namazı da öğrenciler tarafından kıldırıldı. Gösterdikleri yakın ilgiden dolayı Kasaba halkına ve Yollarbaşı Belediye Başkanı Sayın Mehmet Sarıüzüm’ e ekip tarafından teşekkür edildi. Kasaba halkı da bu tür etkinliklerin yapılmasından memnun olduklarını, daha sık yapılmasını beklediklerini ifade ettiler.