Karaman Belediyesi Kültür ve Sosyal Hizmetler Müdürlüğünden yapılan açıklamaya göre Karaman Belediyesi Aş Evi “İMARET” ismi ile hizmete açılıyor.
Karaman Belediyesi sosyal sorumluluk projelerinden birisi olan Aş Evi 12.06.2013 tarihinde saat 13.00 da hizmete açılıyor. İMARET adı verilen bu hizmetle, yoksul, kimsesiz ve muhtaç durumunda olan vatandaşlarımıza yemek verilecektir.
Bilindiği üzere Karaman Belediyesi, yoksul ve ihtiyaçlı yaklaşık 200 vatandaşa günlük 2 öğün yemek dağıtımında bulunuyordu. Hizmete açılacak olan İMARET ile de her gün kalacak yeri bile olmayan kimsesiz ve düşkünlere yemek verilecek.
Tespit edilen bu vatandaşlara yemek kartı verilecek ve bu vatandaşlar bu kartla giriş yapmak sureti ile belediyenin bu hizmetinden faydalanacaklardır.
“Kapımız Açıktır Girene Lokmamız Helaldir Yiyene”
Konu ile ilgili açıklama yapan Belediye Başkanımız Sayın Kâmil UĞURLU : “ Ecdadımız Osmanlı Devleti döneminde; dışardan gelen misafirlere ayrıca yoksullara ve düşkünlere yemek vermek amacı ile Aşhaneler, Aşevleri kurulurdu. Bu mekânlara İMARET denirdi. İlimizde bulunan ve şimdilerde cami olarak kullanılan İmaret Camii, o zamanlar bu hizmeti verirdi. Bu yapının kapısındaki yazıtta Arapça “Kapımız Açıktır Girene, Lokmamız Helaldir Yiyene” yazıyordu. Bizlerde Karaman Belediyesi olarak Lokmamız Helaldir Yiyene diyerek bu hizmetimizi açıyoruz. Tüm Karaman halkına hayırlar getirmesini temenni ediyorum. Çarşamba günü gerçekleştirecek olduğumuz İMARET açılışımıza tüm Karamanlı hemşerilerimi davet ediyorum” dedi