İNTERMED (İnternet Medyası ve Yazarları Derneği) kuruldu. Merkezi Karaman olup uluslar arası bir niteliğe sahip olan İNTERMED Karaman’da yayın hayatına devam eden İnternet Medyaları, yazarları, editörleri ve yerel ve ulusal ajans muhabirlerinden oluşan bir grup gazeteci tarafından kurulan dernek aynı zamanda diğer illerde ve yurt dışında aktif olan gazetecilerden üyeler de almaya başladı.

Karamangundem.com İnternet sitemizin de kurucular arasında bulunduğu derneğin Karaman başta olmak üzere tüm sektör çalışmalarına ciddi katkılar sağlayarak internet medyacılığının niteliğini daha üst seviyelere taşıyacağı umudundayız. Değişen dünya ile birlikte değişen basın yayın anlayışında internetin vazgeçilmez bir konuma geldiği günümüzde İNTERMED’in yapacağı çalışmalar özellikle sektörün itibarının artırılması ve etik ilkelerin yerleşmesinde önem arzediyor.

İşte deneğin amaç ve kaygıları:

Manifesto

İnternet Medyacıları ve Yazarları Derneği (İNTERMED) uzun bir çalışma ve gerekliliğin ardından kuruldu. Bizler, internet üzerinden haber yayını yapan sitelerin mesleki ve etik standartların saptanması, bu standartların üyeleri arasında benimsenmesi ve uygulanması amacıyla çalışmalar yapmak ve genel anlamda sektöre bir nitelik kazandırmak amacıyla yola çıktık.

Üye sitelerin, editörlerini ve yazarlarının yasal uygulamalarla ilgili olarak bilinçlendirilmesi, telif hakları, korsan film ve müzik, uygunsuz içerik ve kanunlarca yasaklanmış her türlü yasadışı içerik kullanım ve dağıtımının önlenmesi konusunda araştırma ve çalışmalar yapmak, sonuçlarını üyeleriyle paylaşmak ve yine üye siteler arasında uygulanmasını sağlamak amacını güdüyoruz.

Derneğimiz,  üye sitelerin topluma yararlı içerikler oluşturmaları konusunda teşvik eder. İnternet haberciliğinin gelişmesi için yapılabilecek olan, eğitim, araştırma, çalışma ve benzeri oluşumlara katkıda bulunur.

İNTERMED daha demokratik bir toplum için medyanın kalite standartlarının yükseltilmesini teşvik eden, destekleyen ve yönlendiren bir sivil toplum kuruluşudur. Medyada fikir özgürlüğünü, etik ilkeleri, çeşitliliği ve dürüstlüğü savunur. Demokrasinin yanı sıra evrensel insan haklarına ve hukukun üstünlüğüne inanır.

Misyonumuz

Dünyada ve Türkiye’de köklü bir değişim geçiren medya, dijital teknolojideki baş döndürücü gelişmelerle, yepyeni bir döneme taşınıyor. Her türlü haber, bilgi ve yorum, sınır tanımdan bölgeler ve ülkeler arasında adeta ışık hızıyla dolaşıyor. Bu durum medyada kullanılan eski iş yapma biçimlerini geçersiz kılıyor, yeni modeller gelişiyor. Büyük dönüşüm, teknoloji ya da iş modelleri ile sınırlı kalmıyor; insanları da etkiliyor, birey ve grupların bakış açıları, anlayışları, önemsedikleri konular, duyguları ve ahlaki değerleri değişiyor. Toplumdaki demokratikleşme arzusu güçlenirken, medya da yeni taleplerin dile getirilip, görünür kılındığı alan oluyor. Bizler “kaliteli medya kaliteli demokrasi” ilkesinden hareketle, demokrasinin derinleşmesinin, medyayı da güçlendireceğine inanıyoruz.

Hedeflerimiz

Medyanın ve gazetecilerin kalite standartlarını yükseltmek. Basın özgürlüğünün sınırlarını genişletmek. Medyadaki çeşitliliği savunmak. Medyayla ilgili teknolojik gelişmelerin anlaşılıp, etkin biçimde kullanılmasına yardımcı olmak.

İnternet haberciliği ve gazeteciliğinin başta olmak üzere internet medyasının, Türkiye’de saygın ve güvenilir bir mecra olarak konumlanmasını sağlamak. İnternet Medya sektörünün kamuoyundaki en hızlı ve güçlü sesi ve mesleki referans noktası olmak.