Türkiye İş Kurumu, Girişimcilik Eğitim Programı ile kendi işini kurmak veya işini geliştirmek isteyen herkese; iş fikrinin nasıl geliştirildiği, pazar araştırmasının nasıl yapıldığı, pazarlama, üretim, yönetim, finansal planın ve iş planının nasıl hazırlandığı hususlarında eğitim veriyor.

Bu eğitim sonucu Programı başarı ile tamamlayan herkes katılım sertifikası almaya hak kazanıyor. Bu sertifika ile KOSGEB’ in vermiş olduğu “Yeni Girişimci Desteği”ne başvurulabiliyor.

KİMLER PROGRAMDAN YARARLANABİLİYOR?

Kuruma kayıtlı olan ve 18 yaşını tamamlayan kendi işini kurmak veya işini geliştirmek isteyen herkes, daha önce bu programın aynı modülüne katılmamış olmak ve iş ve meslek danışmanının uygun görüşünü almak şartıyla bu programdan yararlanabiliyor.

Programa katılmak için işsiz olma şartı bulunmayıp herkes Girişimcilik Eğitim Programına katılabilir.

PROGRAMIN İÇERİĞİ NEDİR?

Girişimcilik Eğitim Programı kapsamında verilecek olan eğitim KOSGEB ile imzalanan protokol çerçevesinde düzenlenir. Bu eğitim Temel Seviye Girişimcilik Eğitimini oluşturmakta olup, sınıf içi eğitim ve atölye çalışmaları dâhil olmak üzere toplam 70 saatten (ortalama 9 gün) oluşur.

İŞKUR TARAFINDAN HANGİ ÖDEMELER YAPILIYOR?

İŞKUR, programa katılan katılımcılara her gün için 20 TL cep harçlığı ödüyorve program süresince iş kazası ve meslek hastalığı ile genel sağlık sigortası primlerini de karşılıyor.(çalışanlara, emeklilere ve vergi mükellefi olanlara ücret ödenmeyecek olup, sadece iş kazası ve meslek hastalığı sigorta primleri yatırılacaktır.)

PROGRAMLA İLGİLİ BİLİNMESİ/DİKKAT EDİLMESİ GEREKEN DİĞER HUSUSLAR NELERDİR?

Katılımcıların programa devam etmeleri zorunludur. Devamsızlık hakkı bulunmamaktadır. Bu kurallara uymayanların ise program ile ilişkisi kesilir.

Katılımcılar Girişimcilik Eğitim Programlarında aynı modülden sadece bir kez yararlanabilir.

GİRİŞİMCİLİK EĞİTİM PROGRAMINDAN YARARLANMAK İÇİN NE YAPMALI?

Karaman Çalışma ve İş Kurumu İl Müdürlüğüne başvuru yaparak veya www.iskur.gov.tr adresinden 262588 no’lu kursa başvurmaları gerekmektedir. 

Sınav ve Mülakat İşlemleri: 23 Şubat Pazartesi günü saat:09.00'da Karaman Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliğinde yapılacak. Program 25 Şubat Çarşamba günü başlayacak olup son başvuru 22 Şubat saat: 17.00’dir.

HABER MERKEZİ