26-30 Kasım 2014 tarihleri arasında CNR Expo Fuar Merkezi’nde gerçekleştirilen 15. Müsiad Uluslararası Fuarına katılmak üzere ülkemize gelen Yabancı İşadamı Heyetleri Müsiad Genel Merkez tarafından iş görüşmeleri yapılması amacıyla Müsiad şubelerine yönlendirildi. Bu kapsamda Müsiad Konya-Karaman Şubesi ve Mevlana Kalkınma Ajansı işbirliği ile Tunus’tan fuar için ülkemize gelen Sağlık, Gıda-Tarım, Makine, Mobilya, İnşaat, Madencilik, Turizm, Enerji ve Tekstil- Deri sektörlerinden 11 kişilik Ticaret ve Alım Heyeti bölgemize gelerek Konya ve Karaman’lı işadamları ile ikili iş görüşmeleri gerçekleştirdi.

Müsiad Konya Şubesinde gerçekleşen programa ellinin üzerinde Konyalı firma katılım sağladı. Heyet Konya temaslarının ardından Karaman’a geçerek burada da Karamanlı iş adamları ile ikili iş görüşmeleri gerçekleştirdi. Konya ve Karaman’da ikili iş görüşmelerine katılan firma yetkilileri, görüşmelerin olumlu geçtiğini ve yeni iş bağlantılarının sağlanmasına vesile olacağını dile getirdi.

Konu ile ilgili açıklama yapan Mevlana Kalkınma Ajansı Genel Sekreteri Ahmet Akman İşadamlarımıza potansiyel iş fırsatları ve yeni pazar imkanları sunması amacıyla düzenlenen bu tür programların, bölgenin yatırım potansiyelini hem yurt dışına duyurma hem de iş adamlarının yatırım çalışmalarını belirlemesi açısından oldukça faydalı olduğunu belirtti.