İş arayanların ve işverenlerin buluşma noktası olan Karaman Çalışma ve İş Kurumu (İŞKUR) İl Müdürlüğü,  İş Gücü Piyasası Talep Araştırması (İPTA) ‘nın alan taraması bölümünü sonuçlandırdı. Son bir ay içerisinde 510 farklı işyeri ile görüşen İş ve Meslek danışmanları, İşverenlerin mevcut talepleri, yıl içerisinde oluşabilecek talepleri ve karşılamada güçlük çekilen meslekleri hakkında bilgi topladı.

İŞKUR İl Müdürü Kenan ATEŞ Kurumumuz İPTA  çalışması sonucunda  89 farklı meslek dalında 891 personele ihtiyaç duyan 110 farklı işyeri ile ilgili  açık iş ilanı alındığını bildirdi.

İl Müdürü Kenan Ateş; Son yıllarda büyüyen ve değişen yapısı ile İŞKUR’un ilimiz genelinde istihdama büyük katkılar sağladığını , işsizlikle mücadele noktasında büyük  başarılara imza attığını ve çalışmalarının hız kesmeden devam edeceğini ifade etti.

İl Müdürü Ateş; Aktif iş  gücü piyasasına katılmak isteyen işsizlerimizi kendilerine en uygun meslekte  işe sahip olmaları için Kirişçi mahallesi, Türk Dili Caddesi, Erdural İş Merkezinde bulunan İl Müdürlüğüne  davet etti.