İl İstihdam ve Mesleki Eğitim Kurulunda alınan karar gereği; ilimizde işsizlerin açık işleri kabul etmeme nedenlerinin araştırılmasına yönelik bir araştırma çalışması yapılacak.

Söz konusu çalışma, Karaman Çalışma ve İş Kurumu İl Müdürlüğünce (İŞKUR), 16 Şubat-13 Mart 2015 tarihleri arasında İŞKUR Hizmet Binasında “anket çalışması” şeklinde yürütülecek.

TÜRKİYE’DE BİR İLK

KARAMAN’DA ÜLKEMİZ GENELİNDEKİ ÇALIŞMAYA ÖRNEK TEŞKİL EDECEK İŞ ARAYANLARIN BEKLENTİ ANKETİ  YAPILACAK.

İŞKUR Karaman İl Müdürlüğünde Türkiye İş Kurumu Genel Müdürlüğünden gelen uzman ekibin katılımıyla, 07/02/2015 tarihinde konuyla ilgili teknik değerlendirme toplantısı yapılan İŞ ARAYANLARIN BEKLENTİ ANKETİ KARAMAN 2015, konusunda uzman personel ve akademisyenler eşliğinde 5,5 aylık titiz bir çalışmanın sonucu olarak ortaya konmuş bir çalışmadır.

“İş arayanların beklentileri” temalı çalışma, iş arayan ve işini değiştirmek isteyenlerin işgücü piyasasındaki beklentilerini ve işe neden girmediklerini ortaya koymayı hedeflemektedir. Çalışmanın sonucunda işsizlerin açık işleri reddetme nedenleriyle, açık işler ve işgücü piyasasından beklentileri konusunda oldukça önemli çıktılar elde edilmiş olacaktır.

İlk defa Karaman’da uygulanacak olan ve daha sonra Türkiye genelinde de gerçekleştirilecek olan iş arayan beklenti anketi, Cumhuriyet tarihinde bir ilk olması ile de ön plana çıkmaktadır.

Bilindiği gibi işgücü piyasasın en önemli iki aktöründen biri iş bulamamaktan diğeri ise işçi bulamamaktan muzdarip. Piyasada bu kadar açık iş ve bu kadar işgücü varken neden eşleşme gerçekleşmiyor. İŞKUR özellikle 4 yıldan beri işgücü piyasası talep araştırmaları yapıyor ve işverenlerden açık işler, temin güçlüğü çeklin meslekler ve nedenleri, gelecek dönem istihdam beklentileri konusunda oldukça kıymetli veriler derleniyor.


Bu sene ise
 ”İş Arayanların Beklenti Anketi Karaman 2015” araştırmasıyla, işgücü piyasasının arz özelliklerini ortaya koyacak bir çalışma da devreye sokulmuş olacak. Böylelikle gerek işverenlerden gerek işgücünden işgücü-iş eşleştirmesinin iyileştirilmesi yönünde beklentiler ve çok kıymetli geri bildirimler elde edilebilecektir. İŞKUR İşverenlere yönelik Açık İş Araştırması 2015-1 ile birlikte, işgücüne yönelik olarak da İş Arayanların Beklenti Anketi Çalışmasına aynı günde , 16 Şubat 2015, start verecektir.

HABER MERKEZİ