Kariyer ve Girişimcilik Günü Kapsamında Karamanoğlu Mehmet Bey Üniversitesi SKS Salon 1 de 20.05.2015 tarihinde saat 13.30’da gerçekleştirilecek olan Etkinliğe Konuşmacı olarak Başarılı Mucit ve İşadamı (Islak Mendilin Mucidi ) Ataman Özbay, Yaşam Koçu ve Liderlerin Eğitmeni Fırat Çakır “Girişimciler İçin Başarı ve Kariyer Adımları ” Temalı konuşmalarıyla katılacak. Karaman KOSGEB İl Müdürü Mevlüt Tavşan ile Karamanda Girişimcilikle iş kurmuş başarılı işletmecilerde programda Yer alacaklardır. Karamanoğlu Mehmet Bey Üniversitesi SKS Salon 1 de düzenlenecek Etkinlikte İŞKUR’da görevli İş ve meslek Danışmanlarınca İş arama teknikleri, özgeçmiş hazırlama ve iş ve meslek danışmanlığı hizmetleri hakkında da bilgi verilecek.

Ataman Özbay Kimdir

11 01 1943 te İzmit’in Akçakoca mahallesinde doğdu.

Ortaokul ve Liseyi İzmit merkez Lisesinde okudu.

7 Yaşından sonra gazete satıcılığı matbaacılık ve gazetecilik yaptı.

Üniversiteyi Marmara Üniversitesi Eczacılık Fakültesinde okudu.

27 Aralık 1968 yılında Eczacı Simten Özbay ile evlendi.

Aynı yıl Hayrabolu’ya yerleşerek ilk eczanesi olan “Yeni Eczaneyi” açtı.

1971 yılında ikinci eczanesi olan “Bizim eczaneyi” açtı.

1973 yılında Hayrabolu’nun sesi gazetesini satın alarak Trakya’nın en büyük matbaasını kurdu.

1973 yılında Hayrabolu’da ki yağ fabrikasına genel müdür ve ortak oldu.

1985 yılında İstanbul Sirkeci de bir yedek parça dükkânına ortak oldu.

1989 yılında İstanbul ve Hayrabolu da Ataman ecza deposunu kurarak toptancılığa başladı.

1994 yılında Islak mendil imalatına başladı.

Şelale Pera Max- Limoni – Uni – Uni Mad – Uni Baby Yeni Doğan ve 50 nin üzerinde markanın kurucusudur.

12 11 2012 de fabrikasını Eczacıbaşı’na devretti.

20 00 metre kare alana kurulu fabrikasında 65 ülkeye ıslak mendil ihracatı yaptı.

8 Ülkede sektör lideri oldu.

17 yıl boyunca Türkiye de hiç bir reklam yapmaksızın sektöründe lider oldu.

Fırat Çakır Kimdir

1971 yılında dünyaya gelen Fırat Çakır, 1983‘te futbol ile başladığı spor hayatına atletizm ve masa tenisi ile devam etti. Bu dönem içerisinde katıldığı birçok turnuvada şampiyon oldu. Devamında Kung-Fu, Kick Boks ve Tayland Boksu üzerinde uzmanlaşıp bu dallarda eğitmenliğe başladı.

İstanbul Anadolu yakasındaki ilk spor merkezi “Hit Form Club”’tan sonra Türkiye’nin en büyük spor merkezlerinden biri olan “Hit Form Life Club”’ı Göztepe’de kurdu. Yıllarca bu merkezi işlettikten sonra İstanbul Çekmeköy’de “Club 2006 Fitness Center”’i açarak o bölgede de hizmet verdi.

2009 yılında sektör değiştirerek çok sevdiği kişisel gelişim alanında faaliyet göstermeye başladı. NLP Master Trainer ve Health Life Coaching Trainersertifikalarına sahip olan Sayın Çakır, Nişantaşı’nda bulunan merkezinde 2011 yılından bu yana Life Coaching, NLP ve Health Life Coaching eğitimleri vermektedir. Ayrıca koçluk alanında hizmet veren birçok önemli ismin de koçluk eğitimlerini vermiştir.

Fırat Çakır, birçok ünlü isme koçluk yapmanın yanı sıra kurumsal alanda eğitimler de vermektedir. Çeşitli kurum ve kuruluşlarda “Kurumsal Enerji Yükseltme Çalışmaları” adını verdiği programı ile eğitim ve seminerlerine devam eden Fırat Çakır’ın 100’ün üzerinde üniversite ve lisede başarı, motivasyon ve zorluklarla mücadele ile alakalı etkileyici seminerlerine binlerce kişi katılmıştır. Kendisi iflas etmiş şirketinden tekrar zirveye çıkış öyküsü ile binlerce kişiye inanılmaz tecrübeler katmaya devam etmektedir.