5 Nisan 2012 Perşembe günü, Boyalı Köyü'nde gerçekleşen programa Vali KAHRAMAN'ın yanı sıra Garnizon Komutanı Jandarma Alb. Selçuk BOZ, İl Emniyet Müdürü Lütfü SÖNMEZ, İl Genel Meclis Başkanı Mustafa BAYIR, İl Milli Eğitim Müdürü Bekir AKSOY, İl Müftüsü Nuri DEĞİRMENCİ, İŞKUR İl Müdürü Kenan ATEŞ, Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürü Hasan ERKAN,  Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği Başkanı Ahmet YENİLMEZ, kursiyerler, köy halkı ve basın mensupları katıldı.
Boyalı Köyü Muhtarı Ramazan DOĞAN konuşmasında, programın Boyalı Köyü'nde yapılmasından duydukları memnuniyeti dile getirerek, Boyalı Köyü'nün kadim bir tarihe sahip olduğuna dikkat çekerek, köyle ve köyün ihtiyaçlarıyla ilgili bilgi verdi.

İŞ-KUR İl Müdürü Kenan ATEŞ ise konuşmasında ecdadımızın bir meslek sahibi olmayı “koluna altın bilezik” takmak olarak tanımladığına dikkat çekerek, kursları tamamlayan kursiyerlerin kollarına altın bir bilezik taktıklarını, bir meslek sahibi olmanın bu dönemde büyük önem taşıdığını belirtti.

Esnaf ve Sanatkar Odaları Birliği Başkanı Ahmet YENİLMEZ ise konuşmasında 6 meslek dalında açılan kurslarda 150 kursiyerin 3.5 ay boyunca eğitim aldığını, bu kursları başarı ile tamamlayan kursiyerlere Milli Eğitim Bakanlığı onaylı sertifikaların verileceğini belirtti.  YENİLMEZ eğitimlerini yarıda bırakan gençlerin, belli mesleklerde yetiştirilerek, ekonomiye ve istihdama yetişmiş personel olarak katılmalarını sağlamayı amaçladıklarını ifade ederek, belge almaya hak kazanan kursiyerlerin 35 tanesinin hemen işe yerleştirilmiş olmasının da kendileri için büyük bir sevinç olduğunu belirtti. Desteklerinden dolayı Vali KAHRAMAN'a teşekkür eden YENİLMEZ, aynı inançla çalışmaya devam edeceklerini dile getirdi.

Vali KAHRAMAN ise konuşmasında bir iş sahibi olmanın hem aile hayatı açısından hem de toplumsal hayat açısından büyük önem taşıdığına ve insanları iş sahibi yapmanın ailevî sorunları önleyeceğine, boşanmaları azaltacağına dikkat çekti. Boyalı Köyü Muhtarı Ramazan DOĞAN'ın konuşmasında dile getirdiği trafo ihtiyacı, köydeki belli alanlara parke döşenmesi, sağlık ocağına ebe görevlendirilmesi gibi ihtiyaçları en kısa sürede gidereceklerini belirten Vali KAHRAMAN konuşmasında şu ifadelere yer verdi: “Bugün kurumlarımız arasındaki dayanışmanın, işbirliğinin güzel bir örneğini yaşıyoruz. Aynı zamanda ortaya konan projelerin hayatta karşılık bulmasının da sevincini yaşıyoruz… Sözlerimin başında bu dayanışma örneğinden dolayı İş-Kur İl Müdürlüğümüzü ve Esnaf Odaları Birliğimizi kutluyorum ve açılan 6 kursa katılan kursiyerlerimizin her birini ayrı ayrı tebrik ediyorum. Hepimiz biliyoruz ki günümüzde işsizlik çok ciddi bir sorun. Bu sadece ülkemizin değil aslında tüm dünyanın sorunu… Bu sorunu aşmak için de atılacak en önemli adım ihtiyaçlar doğrultusunda nitelikli eleman yetiştirmek… Bu kurslarımızın temel felsefesi budur. Evine aş götürmek isteyen, helâlinden kazanmak isteyen her insana yardımcı olmak bizim boynumuzun borcudur.  Onlara iş bulacakları kurslar açmak, belli alanlarda onları yetiştirmek hem aile yapısı açısından hem de toplum hayatımız açısından büyük önem taşıyor. İşsizlik bir aileye etki ettiği gibi, toplum hayatına da etki eder. 8 saat mesai konusunda hassasiyet göstererek hem aile hayatına, hem iş hayatına katkı sağlayan, bu konuda duyarlı davranan işverenlerimizi ve sanayicilerimizi de özellikle kutluyorum. Biz tüm bunları düşünerek adım atıyoruz. Allah’a çok şükür ki Karaman işsizliğin en az olduğu illerimizden birisi… Biz istiyoruz ki  bu alanda hiç sorun olmasın… İnşallah bu gibi kurslarımızla bu sorunu tamamen aşarız.  Bugün bir başka sevincimiz de açılan kurslarımıza katılan kursiyerlerin marifetlerini sergilemesi, emeklerini halkımızla buluşturmaları…  Verilen emeğin karşılığını almak elbette ki büyük bir sevinç, büyük bir onur…”

Programın il merkezinde değil de Boyalı Köyü'nde yapılmasının da ayrı bir anlam ve önem taşıdığına dikkat çeken Vali KAHRAMAN,  zaman zaman halkın her kesimiyle bir araya gelmeye çalıştıklarını belirterek: “Biz zaman zaman köylerimizi ziyaret ediyoruz, esnaflarımızı ziyaret ediyoruz, okullarımızı, hastanelerimizi ziyaret ediyoruz. İstiyoruz ki herkese ulaşalım, herkesin fikrine başvuralım, derdini dinleyelim, sevincini paylaşalım… Gösterdiğiniz misafirperverlik için de muhtarımıza, ihtiyar heyetimize ve köy halkımıza özellikle teşekkür ediyorum.”dedi.

Konuşmalardan sonra, dolmuşlarda unutulan eşyaları sahiplerine teslim ederek örnek davranış sergileyen şoförleri temsilen 4 No'lu Minibüs Hattı'nda çalışan şoförlerden Cemalettin ÖZUYLASİ, Cevat KARAMAN ve Kâzım SAĞDIÇ'a teşekkür belgesi verildi.  Esnaf ve Sanatkârlar Odası Birliği tarafından hazırlanan teşekkür belgeleri, Valimiz Sn. Süleyman KAHRAMAN tarafından verilirken, açılan kursları başarı ile bitiren kursiyerlere belgeleri protokol üyelerinin eşleri tarafından verildi.

Belgelerin verilmesinden sonra katılımcılara ve vatandaşlara yemek ikram edildi. Ahilikte önemli bir yeri olan kazan kapağı açılmadan İl Müftüsü  Nuri DEĞİRMENCİ tarafından dua yapıldı.  Vali KAHRAMAN, yemek ikramından sonra vatandaşlarla bir süre sohbet etti. Program Vali KAHRAMAN'ın kursiyerlerin çalışmalarını yerinde inceleyerek, yetkililerden bilgi almasıyla sona erdi.