İstiklal Marşını Güzel Okuma Yarışması muhteşem bir finalle sonuçlandı. Piri Reis Salonunda gerçekleştirilen finale  Vali Yardımcısı Muammer Balcı, İl Milli Eğitim Müdürü Asım Sultanoğlu, okul idarecileri, öğretmenler ve öğrenciler katıldı.
Programda açış konuşması yapan İl Milli Eğitim Müdürü Asım Sultanoğlu; okurken büyük hassasiyet gösterilen İstiklal Marşının bir hayat tarzı olarak benimsenmesi gerektiğini belirtti. Sultanoğlu,  Mehmet Akif Ersoy’un İstiklal Marşında milletimizin temel değerlerini ve hissiyatını dile getirdiğini, bu ilkelerin İstiklal Marşını okurken bir kez daha hatırlanması ve bu değerlerimize sımsıkı sarılarak geleceğe umutla bakmamız gerektiğini söyledi.

İstiklal Marşının yazıldığı dönemde  imparatorluğun zor şartlarda olduğunu, düşmanın coğrafyanın her tarafını işgal ettiğini ifade eden İl Müdürü: “ İstiklal Marşı, onca yıkım, onca acıya rağmen milletimizin geleceğe olan ümitlerini, hayallerini, azmini ve direnişini simgeler, Milli Marşımız, her okunduğunda bu duygu ve düşünceleri  hatırlamamız gerekir. İstiklal Marşının ruhuyla özdeşleşen Asımın Nesli, ümit ediyorum ki yetiştirdiğimiz öğrencilerimiz olacak.” dedi.

 Ön elemeleri geçen  okulların öğrencileri, birbirinden güzel gösteriler eşliğinde İstiklal Marşının on kıtasını okudu.  

Yarışmanın sonunda 
Ortaokullar arasında

1.       Özel Hatun İlköğretim Okulu - Ahsen Betül Tuncer

2.       Özel Başarı İlköğretim Okulu - Ezgi Aşçı

3.       Sarıveliler Civler İlköğretim Okulu – Rabia Gezgin

Liseler arasında

1.       Karaman Lisesi (Anadolu) - Muhammet Mustafa Arı

2.       Akçaşehir Lisesi – Müzeyyen Yavuzel

3.       Abdullah Tayyar Anadolu Lisesi – Celalettin Çelik