Türk Eğitim-Sen Karaman Şubesi tarafından düzenlenen İşyeri Temsilcileri İstişare Toplantısı 20 Mart 2013 tarihinde Karaman Öğretmenevinde yoğun katılımlı olarak yapıldı.


Toplantıda Türk Eğitim-Sen Karaman Şube Başkanı Mehmet SERİN işyeri temsilcilerine hitap etti. Konuşmasına işyeri temsilcilerine başarılı çalışmalarından dolayı teşekkür ederek başlayan Başkan SERİN, “Hem ülke genelinde hem de Karaman ölçeğinde büyük bir mücadele vererek önemli hizmetlere vesile oluyoruz. Sendikamız bugün gelinen noktada ülkemizin en önemli sivil toplum kuruluşlarından ve en muteber eğitim sendikası olarak göz doldurmaktadır. Bugünlere gelmemizde teşkilatımıza başından bu yana emek veren arkadaşlarımızın katkısı büyük olmuştur. Türk Eğitim-Sen vefalı bir teşkilattır. Sendikamıza emek veren bütün arkadaşlarımıza minnetlerimi sunuyorum.” dedi. 


Açıklamada;''Özellikle son dönemde yeniden gündeme gelen kamuda serbest kıyafet uygulaması konusunda; Türkiye Kamu-Sen ve Türk Eğitim-Sen yıllardır bunun mücadelesini veriyor. Genel merkezimizin 15/03/2013 tarihinde aldığı karar doğrultusunda işyerlerine serbest kıyafet ile giden üyelerimizin sonuna kadar yanındayız. Bu eyleme katılıp katılmamak üyelerimizin kendi hür iradelerine bağlıdır. Türk Eğitim-Sen mensubu memurlar kamuda serbest kıyafet eylemine katılmaları durumunda genel merkezimiz tarafından bu yönde bir karar alındığı için hiçbir şekilde cezalandırılamayacaktır. Bu konuda sendikamız eyleme katılan üyelerimize hukuki her türlü yardımda bulunacaktır. 
    
Bugün artık güya sözde barış ve kardeşlik adına yapılan açılım sürecinde son aşamaya gelinmiştir. Bilindiği gibi terör örgütü, bu ülkede milli barışın ve kardeşliğin, demokrasinin, insan haklarının ve Türk Milletinin varlığının baş düşmanıdır; emperyalist güçlerin tetikçisi ve taşeronudur. Bir yandan bölücü başı yalanıp yıkanarak, allanıp pullanarak masum, iyi niyetli, barış güvercini bir siyasal aktör olarak Türk milletinin huzuruna çıkarılmaktadır. Bu yaklaşım tarzı Türk milletinin aklıyla  ve tarihi ile alay etmek, tepkisiz bir toplum yerine koymaktır.

Programda Türk Eğitim-Sen Karaman Şubesi eski başkanlarından Akif KOCATEPE, Şube Teşkilatlandırma Sekreteri Necati BATUR ve Kadın Komisyonu Başkanı Mine TIRAŞ da birer konuşma yaptılar. Türk Eğitim-Sen Karaman Şube Yönetim Kurulu olarak, İşyeri Temsilcileri İstişare Toplantımızı onurlandıran işyeri temsilcisi tüm katılımcılarımıza teşekkür ediyoruz.''dendi.