Karaman’a 150 kilometre uzaklıkta olan Ermenek kampına Karaman Gençlik Spor Kulübünden 60 izci ve 4 lider katıldı.

İzciler kamp yapacakları alanı belirledikten sonra kamp çadırlarını kurup faaliyetlerine başladı. İzcilerin faaliyetleri arasında ok istasyonu, düdük ve kol komutları istasyonu, ilk yardım istasyonu, ateş çeşitleri ve çadır kurma istasyonu çalışmaları yer aldı. İzcilere bu istasyon çalışmalarında gerekli bilgiler ve teknikler uzman liderler tarafından verildi.

07 Şubat 2015 Cumartesi günü akşam saat 20.30’da kamp ateşi yakılarak, izciler hazırlamış oldukları sunumları ve gösterileri programa katılan misafirlere ve izci arkadaşlarına sundu. İzcileri, gerçekleştirmiş oldukları kamp ateşi programında Karaman Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Hayati Kısacık, Şube Müdürü Aslan Yıldız, Ermenek Belediye Başkanı Uğur Sözkesen ve Meclis üyeleri yalnız bırakmadı.

Güzel ve eğlenceli geçen programın ardından Ermenek Belediyesi tarafından hazırlanan hediyeler Spor İl Müdürü Hayati Kısacık ve Ermenek Belediye Başkanı Uğur Sözkesen tarafından izcilere verildi. Kamp ateşi programı, Ermenek Belediye Başkanı Uğur Sözkesen’e izciler tarafından hazırlanan plaketin takdim edilmesi ve günün anısına çektirilen toplu fotoğrafın ardından sona erdi.

Pazar günü ise, Ermenek gezisi yapan izciler Ermenek ilçesinin tarihi ve kültürel alanlarından Tol Medresesi, Maraspoli Mağarası ve Ulu Cami’yi gezerek tarihi yerler hakkından genel bilgi aldılar. Ermenek Kampını başarıyla tamamlayan izciler 08 Şubat Pazar akşamı Karaman’a döndü.