14 Haziran 2013 Cuma günü saat 14.30’da Piri Reis Kültür Merkezinde düzenlenen programa; Vali Murat Koca, Garnizon Komutanı J. Kd. Alb. Selçuk Boz, Cumhuriyet Başsavcısı M. Kemal Çokdinç, Vali Yardımcısı V. Muammer Balcı, Vali Yardımcısı Rıza Gençoğlu, Ayrancı Kaymakamı Erkan İsa Erat, İl Emniyet Müdürü Lütfü Sönmez, daire müdürleri, askeri erkân, şehit ve gazi aileleri ile vatandaşlar katıldı.

J. Kd. Alb. Selçuk Boz yaptığı açılış konuşmasında; “Yurdun en ücra köşesine kadar yayılmış ülke yüzölçümüne yüzde doksanından sorumlu nüfusunun ise yaklaşık yüzde kırk dördünün emniyet ve asayişini sağlayan Türkiye Cumhuriyeti Jandarmasının geçmişi, tarihin derinliklerine kadar dayanmaktadır. Jandarma üstün vazife anlayışı, sarsılmaz disiplin, etkili ve gerçekçi eğitimi, yüksek moral gücü ile kutsal vatan toprakları üzerinde görev yaptığı her noktada Türkiye Cumhuriyeti’nin gücü ve teminatıdır. Jandarma devletimizin bekası için kendisine Kanunlarla verilen görevi büyük önder Atatürk’ün “Yurtta Sulh Cihanda Sulh”  ilkesi doğrultusunda yalnız ülke sınırları içerisinde değil gerektiğinde ülke dışında da yerine getirmektedir. Halkımızın huzur ve güvenini sağlamak amacıyla taşıdığımız kutsal meşalenin asla sönmeyeceğine olan inancımız ve güvenimiz tamdır” dedi.

Vali Murat Koca Jandarma'nın Türk Silahlı Kuvvetlerinin Halka açılan penceresi olduğunu belirttiği konuşmasında; “Jandarmamız bugüne kadar gösterdiği fedakârlıklarla ülkeye ve bu asil milletimize karşı besledikleri muhabbeti defalarca kanıtlamıştır. Jandarma Teşkilatı bilgi çağı teknolojilerini kullanan nitelikli personeli ve ileri teknolojiye sahip donanımı ile çağının ve görevinin gerekleri doğrultusunda, kendini sürekli yenileyerek milletine hizmet yarışında hak ettiği yeri almıştır. Yurdumuzun her köşesinde halk ile iç içe olarak büyük bir özveri ve heyecan ile görev yapan ve bu kapsamda Türk Silahlı Kuvvetlerinin halka açılan penceresi konumunda olan jandarma teşkilatı ulaştığı bugünkü onurlu seviyede emek, gayret ve alın teri bulunan değerli komutanları ve mensupları milletinin kalbindeki yerini almıştır.

İl merkezinden en ücra köyümüze kadar her noktada vatandaşımızın asayiş ve güvenliğini sağlayan huzurunu tesis eden jandarma teşkilatımıza bu aziz millet her daim minnettardır. Geçmişte olduğu gibi şimdi de hiçbir zorluktan kaçınmayan özveri ile asayişi temin eden Jandarma Teşkilatımızın 174. Kuruluş Yıldönümünü en içten dileklerimle kutluyor, ülkesi için canını feda eden aziz şehitlerimiz rahmetle, gazilerimizi şükranla anıyor, halen görevi başında olan tüm personelimize ve ailelerine sağlık, mutluluk ve başarılarını diliyorum” dedi.

Konuşmaların ardından program “Geçmişten günümüze Jandarma” adlı sunum,   şiirlerin okunması, Jandarma Müzesi tanıtım filminin izlenmesi, atıcılık, spor ve eğitim gibi alanlarda dereceye girenlere ödüllerinin verilmesi ile devam etti.

Jandarma Teşkilatının 174. Kuruluş Yıldönümü kutlama programı, Karaman Tarihi Güzel Sanatlar Türk Müziği Topluluğunun seslendirdiği eserler ve verilen kokteylin ardından sona erdi.