Türkiye Kanatlı Ürünleri Tanıtım Grubu (KTG) Yönetim Kurulu Üyesi, Karaman Yumurta Üreticileri Birliği Başkanı Yüksel Küçük, Japonya’da Türk Kanatlı Ürünlerinin pazarlama tanıtımına katıldı.
Türkiye’nin ihracat yıldızı Kanatlı Ürünleri Sektörü, Japonya’nın en büyük gıda fuarları Foodex Japan 2014’te Kanatlı Ürünleri Tanıtım Grubu (KTG) tarafından temsil edildi. 
Tokyo’da düzenlenen Foodex Japan fuarı 60 ülkeden 2.400 firmanın katılımı ile gerçekleşti. Fuarda, Kanatlı Ürünleri Tanıtım Grubu’nu temsilen Karamanlı yumurta üreticisi ve KTG Yönetim Kurulu Üyesi Yüksel Küçük de katıldı.
Japonya Pazarı ile anlaşmalar son noktaya geldi
KTG, Japonya’ya kanatlı ürünleri ihracatı yapılması yönündeki çalışmaları hızlandırmak üzere fuar boyunca üretici firmalarla ve Japon Sağlık Bakanlığı ile önemli görüşmeler gerçekleştirdi.  Türkiye ile ticari ilişkiler kurmak isteyen Japon alıcılarla da görüşen KTG Yönetim Kurulu, Türk kanatlı ürünlerinin bu yıl ihracatta ciddi bir yükseliş kaydedeceklerinin de sinyalini verdi.  
Kanatlı Ürünleri Tanıtım Grubu’nun en büyük hedeflerinden biri olan Japonya pazarı ile anlaşmalar son noktaya geldi. Mart ayı içerisinde Türkiye’yi ziyaret edecek olan Japon heyeti ile el sıkışılacak. KTG, katma değeri de çok yüksek olan Japonya pazarının Türkiye’ye sınırlarını açıyor olması Türk kanatlı sektörünü bir adım daha ileri götürecek. Japon alım heyeti Türk üreticileri resmi olarak denetleyecek.
Kanatlı Ürünleri Tanıtım Grubu’nun Şubat ayı içerisinde ağırladığı Japon alım heyeti Mart ayında Türk üreticileri resmi olarak denetleyecek. Dünyada kalitedeki titizliğiyle bilinen Japon pazarına da ulaşmak önemli bir kazanım olacak.