Memur- Sen Kadınlar Komisyonu Genel Başkanı Habibe Öçal Karaman’da üyelerine seslendi, gündemdeki konu başlıkları üzerine istişare yaptı.
Hatuniye Medresesinde gerçekleşen toplantıya Karaman Memur-Sen İl Temsilcisi Yunus Özdemir, Sendikanın Karaman Kadın Kolları Başkanı Hasibe Ceyhan, yönetim kurulu üyeleri ve çok sayıda üye hazır bulundu.
Memur-Sen Karaman İl Temsilcisi Yunus Özdemir yaptığı açılış ve selamlama konuşmada "Biz sendikamızda özellikle Memur-Sen olarak hanımefendilerin kadınların önemli bir yer işgal etmesi gerektiğini sendika hayatı içerisinde bütün yüklerine rağmen bulunmalarının önünü açtık açmaya çalışıyoruz. Bu manada da bu toplantı vesilesiyle ya da diğer kadın buluşmalarında hep söylediğimiz bir şey vardı. Gerçekten ne yapılması gerekiyorsa maddi manevi biz sizin yanınızdayız ama sizde mutlaka kardeşlerimizin arkadaşlarımızın hanım efendilerin bu tür organizasyonlar içerisinde olmasının konusunda inisiyatif alması da gerekiyor. Emeği geçen tüm arkadaşlardan Allah razı olsun. Bu Memur-sen Karaman kadın komisyonu başkanımız Hasibe Ceyhan Hanım, Alime Kaya Hanım ve kendi yönetim kurulumuzda ki Hava Hanım çok yoğun gayret saffettiler ve hanım efendilere bir yük bıraktığımız zaman onun en güzelinin yapıldığı bu toplantı vesilesiyle de göstermiş oldular. Allah onlarında emeğini zayi etmesin. Şunu söylemek lazım; Bu ülkede hep bütün kırılma noktaları, gerek 28 Şubat gerekse diğer zamanlarda kadınlar üzerinden yürütülmeye çalışıldı ve hep onlar mağdur olmak ya da onların görüntüleri üzerinden bir kıyamet kopartma darbesi içerisinde oldu. Onlar gerçekten çok büyük sıkıntılar yaşadı. Biz sendika olarak hep şunu söylemiştik insanların şekline şemailine giyimine kuşamına suretine değil yaptığı işe bakmak lazım. Nitekim Allah'a şükürler olsun 2013 yılında Memur-sen Genel Merkezimizin aldığı kararla sivil itaatsizlik eylem kararıyla Türkiye'nin en önemli kangren konularından birisi olan kılık kıyafet ile ilgili problemin hamd olsun çözüldüğüne tanık olduk. Bu manada sizlerin katkısı emeği alın teri gerçekten önemliydi. Bu aşamanın bu noktaya gelmiş olmasında Memur-sen’in katkısı emeği çok büyüktü ama biz erkekler olarak hala bu kılık kıyafet dayatmasının tasallutu altındayız." dedi.
Memur-Sen Kadınlar Komisyonu teşkilatlanma çalışmaları kapsamında Karaman’a çıkarma yaptı. Yapılan toplantıda kadın örgütlenmesi, sivilleşme ve normalleşme masaya yatırıldı. 

EMEKLERİMİZİN KARŞILIĞINI ALDIK
Toplantılarda konuşan Memur- Sen Kadınlar Komisyonu Başkanı Habibe Öçal, kadın örgütlenmesine dikkat çekerek, Memur-Sen’in 850 bin üyesiyle Türkiye’nin en büyük emek hareketi olduğunu vurguladı. 3. Dönem Toplu Sözleşme’ye ilişkin değerlendirmelerde bulunan Öçal, “Herkes Memur-Sen’in elde ettiği kazanımları konuşuyor. Türkiye’de, ‘Toplumsal Uzlaşıya’ katkı sunacak,  bütün toplum kesimlerini yakından ilgilendiren önemli bir süreci geride bıraktık. Bu Toplu Sözleşmede emeklerimizin karşılığını aldık, kamu görevlilerini mutlu ettik” dedi. 
YÜREKLERİMİZİ BİRLEŞTİRELİM
İslam Coğrafyamızda ve ülkemizde yaşanan hadiselere ilişkin ise Öçal, “Anneler ağlıyor, kadınlar dul kalıyor, çocuklar yetim ve öksüz kalıyor. Küresel emperyalizm bölgemizde terör estiriyor. Taşeron örgütler de ülkemizde tetikçilik yapıyor. Biz kadınlar yüreklerimizi birleştirerek her türlü işgale, teröre ve şiddete karşı çıkıp, kardeşliğimize ise sahip çıkarak mücadele etmeliyiz” diye konuştu.
“Kadınlar, dünya barışının sağlanması ve devam ettirilmesinde kilit konumdadır” diyen Öçal, “Çünkü kadınlar dünyanın neresinde olursa olsun, farklı tarafları bir araya getirip uzlaştıran kimliklere sahiptir. Kadınlar en büyük anlaşmazlıklarda, çatışmalarda merhametli yaklaşımlarıyla, geçmiş deneyim ve birikimlere dayanarak daima çözüm makamları olmuşlardır” dedi.

KAZANIMLARIMIZI YENİ KAZANIMLARLA TAÇLANDIRACAĞIZ
Örgütlü kadının önemine değinen Öçal, 28 Şubat darbe sürecinde kadının yok sayılarak her alanda engellendiğine vurgu yaptı. Darbe süreçlerinde kadınların en temel haklarına müdahale edildiğini vurgulayan Öçal, güçlü ve büyük Memur-Sen ailesinin haklı mücadelesi sonucunda birçok alanda kadınların yeni haklara kavuştuğunu ifade etti. Elde ettikleri kazanımları eski Türkiye anlayışında olanların hedef aldığını ifade eden Öçal, “Örgütleneceğiz, birlikte hareket edeceğiz, kazanımlarımızı kaybetmeyeceğiz, kazanımlarımızı yeni kazanımlarla taçlandıracağız” şeklinde konuştu.
HAK, ADALET VE ÖZGÜRLÜK İÇİN MÜCADELE EDİYORUZ
Öçal sözlerini şu şekilde sürdürdü: “Örgütlü olmak özgürlük, hak, adalet mücadelesi vermek demektir. Örgütlü gücümüzün sayesinde elde ettiğimiz kazanımlarımız bu gün sadece bizim değil, gelecek nesillerin de kazanımları olacaktır.  Biz çalışan kadınlar, bu  günü düşünen örgütlü yapı elemanları değiliz. Henüz doğmamış  insanların da hak, adalet, özgürlük ortamına doğmaları için zemin hazırlamaya, var olan zemini hep beraber güçlendirmeye çalışıyoruz. Bizler Müslüman çalışan kadın kimliklerimizle edep ve iffeti Hz. Meryem’ den, dik durma ve dirayeti, bir Hz. Asiye den; suhuleti ve aklı selimliği  Hz. Hatice’ den;  karar alma ve yönetmeyi  Hz. Aişe’den öğrendik. Bizim referanslarımız inaç ve medeniyet değerlerimiz kaynaklıdır.”Dedi.
Toplantı katılanlarla soru-cevap sonrası çekilen toplu fotoğraf akabinde sonlandırıldı.