Karaman’ın değişik yerlerinde çekimler yapacak olan ,ilimizin tarihi turistik ve ekonomisinin işleneceği proğramda Kanal Avrupa yapımcıları İl Genel Meclis Başkanın Mustafa BAYIRI ziyaret ederek bir dizi röportaj yaptılar. İl Genel Meclis Başkanı Konuklarına Karamanda Bulundukları ve Karaman’ı yurt ve dünyaya tanıtacakları için teşekkürlerini ifade etti. Kanal Avrupa Proğram yapımcılarının sorularını cevaplayan BAYIR “Karamanın güçlü  bir ekonomisinin olduğunu  ve ekonomiye canlılık veren sektörlerin  başında gıda sektörünün geldiğini ayrıca Karaman Elmasının bir marka olduğununun altını çizdi. Devletimizin teşvikleri ile Karamanımızda Hayvancılığın da diğer yıllara oranla bu yıl daha canlandığını ilave ederken, taşın Dolara çevrildiği mermerciliğinde ilimizde başlı başına bir sektör haline gelerek altyapısını modern makinelerle güçlendirmek sureti ile  yurtdışına ihraç yapan başka bir sektör olduğunu söyledi. İşsizliğin en az olduğu ilimize özellikle bisküvi ve bulgur sektörlerinde çalıştırılmak üzere komşu il ve İlçelerden işçilerin geldiğinide sözlerine ekleyen İl Genel Meclis Başkanın Mustafa BAYIR, mevsimlik olarak ilimize çalışmaya gelen tarım işçilerinin sağlıksız derme çatma çadırlarda değil  her türlü altyapısı bitirilmiş ve içleri bir ailenin yaşayabileceği donanımla düzenlenmiş konteynırlarda  misafir edildiğini ,turizm sektörünün birkaç yıl içerisinde Karamanda yapımı bitirilecek olan otellerle birlikte gerçek anlamda Karaman ekonomisinin güçlü sektörleri arasına gireceğini de ifade etti. İl Genel Meclis Başkanın Mustafa BAYIR, Konuklarına İl Genel Meclisinin Çalışmaları hakındada bilgi verdi.  

İl Genel Meclisimizin örnek bir meclis olduğunu ,çıkardığı kararlarla kendisinden sıkça söz ettirdiğini ,ayrıca ikdidarı ve muhalefeti ile meclisin çatısı altında tek hedeflerinin vatandaşa hizmet olduğunu  da ifade eden Sn. BAYIR buna örnek olarak Karamandaki coğrafyanın farklılık gösterdiği kesimlerde hastalarımızın daha iyi ve daha çabuk ambulans hizmeti alabilmeleri için grup köylere helikopter pistleri yapılacağını  belirtti. 
Kanal Avrupa ekibine çalışmalarında kolaylıklar dileyen İl Genel Meclis Başkanı Mustafa BAYIR Ekibi Karamanda gördüğünden duyduğu memnuniyeti bir kez daha yineleyerek  konuklarını uğurladı.