Karaman Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü Gençlik Merkezleri ile İl Milli Eğitim Müdürlüğü Halk Eğitim Merkezlerinin iş birliği ile açılan kurslar gençler tarafından büyük ilgi görüyor. Ücretsiz olarak eğitimlerden faydalanan gençler bir yandan eğlenirken bir yandan da karakalem sanatının inceliklerini öğreniyorlar.
Karaman Gençlik Merkezi binasında Resim Sanat Eğitmeni Abdurrahman Saltan nezaretinde hafta içi Salı, Çarşamba ve Perşembe günleri saat 11.30 ile 17.00 arası devam eden kurslar, hafta sonları ise 14.30 ile 16.00 saatleri arası öğrencilerle buluşuyor.
Kurslar hakkında bilgi veren Saltan,” Kurslarımıza kayıt yaptıran kursiyerlerimiz öncelikli olarak taslak dediğimiz eskis çizimleri yaparak karakaleme ilk adımı atıyorlar. Daha sonra obje ve insan figürleri gibi çalışmalarımız kursiyerlerimizin gelişim aşamalarına göre şekilleniyor. Yıl boyunca düzenli bir şekilde devam eden kurslarımız hobi grubu ve yetenek sınavlarına hazırlık grubu olarak iki şekilde faaliyet vermektedir. Ayrıca kurslarımız sonunda sertifikaya sahip olacak olan kursiyerler, daha sonra ki dönemlerde ise kurslarımızdan aldıkları eğitimler sonunda ücretli çalışmalar yaparak ek gelir imkânı sağlayabiliyorlar” dedi.
Kursların ücretsiz bir şekilde devam ettiğini belirten Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Hayati Kısacık ise,” İl Milli Eğitim Müdürlüğü Halk Eğitim Merkezleri iş birliği ile devam ettirdiğimiz kurslar sayesinde Karamanlı gençlerimiz yeteneklerini geliştirme imkânı buluyor. Kurslara katılmak isteyen çocuk ve gençlerimizin Gençlik Merkezime gelerekmüracaat etmeleri gerekmektedir” diye konuştu.