Dinamik ve katılımcı bir hizmet anlayışı ile sürekli faaliyetler düzenleyerek Ayrancı ve köylerinde yaşayan vatandaşların sosyal yaşam kalitesini yükseltmeyi amaç edinen dernek yeni bir çalışmaya daha imza atıyor.

Derneğin Yeni Projesi ‘Karaman Belgeseli’

Dernek Başkanı Rafet Akdaş ve beraberindeki üyeler Prof. Dr. Mehmet Karataş’ı ziyaretlerinde ‘Karaman’ konulu bir belgesel yapmak istediklerini dile getirdiler. Dernek Başkanı ve üyeler, Karaman’ın tarihi, kültürel, ekonomik ve sosyal yönlerini anlatan ve gerek Karaman’da gerekse gurbette yaşayan Karamanlı vatandaşların ilgisini çekecek bu proje hakkında Prof. Dr. Karataş’ın fikirlerine başvurarak kendisinden destek istediler.

“Karaman tanınmayı ve tanıtılmayı hak ediyor”

KMÜ Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Mehmet Karataş, Dernek Başkanı Rafet Akdaş ve beraberindekilerin ziyaretinden duymuş olduğu memnuniyeti dile getirerek, dernek bünyesinde gerçekleştirmiş oldukları çalışmalardan ötürü kendilerini tebrik etti.

Prof. Dr. Karataş,  Karaman’ın tarihine, kültürel yapısına ışık tutacak bu projenin gerekliliğine dikkat çekerek, “Dilerim ki bu çalışma Karaman ile ilgili yapılacak diğer çalışmalara da örnek teşkil eder. Karaman tanınmayı, tanıtılmayı hak eden bir tarihe ve güzelliğe sahiptir. Üniversite olarak bu proje ile ilgili gerekli desteği sağlamak isteriz. Sayın başkanın yönetimindeki Karaman Ayrancı ve Köyleri Yardımlaşma Derneğinin başarılarının devamını diliyorum.” dedi.