Kale sosyal tesislerinde gerçekleşen kahvaltı programına Baro başkanı Avukat Oktay Yılmaz eşi ve kızı ile katıldı. Kahvaltı öncesi programa katılanlara çiçek hediye eden Yılmaz, bütün kadınların 8 Mart Dünya Kadınlar gününü kutlayarak, ''“Toplumsal yaşamın ayrılmaz bir parçası olan, fedakârlığın ve duyarlılığın sembolü olan kadınlarımız, yetiştirdikleri nesillerle geleceğimizin şekillenmesinde önemli bir rol üstlenmektedir'' dedi.

Kadınların her alanda üzerlerine düşeni fazlasıyla yaptığını kaydeden Yılmaz, ''Toplumun her kesiminde ve üstlendikleri her görevde takdire şayan bir şekilde sorumluluklarını yerine getiren kadınlarımıza çok şey borçlu olduğumuz bir gerçektir. Kadın elinin değdiği her yerde bir güzellik, göz nurunun düştüğü ve emeğinin geçtiği her noktada bir derinlik bulunmaktadır.'' dedi.

Son günlerde yaşanan kadın cinayetleri ve kadına şiddet konularına değinen Karaman Başkanı Av. Oktay Yılmaz şöyle devam etti, ''Evinde anne, işyerinde çalışan, toplumda saygın bir fert olan kadınlarımızın ülkemizin toplumsal birliği ve dirliği için hayati rolleri olduğu ortadadır.

Günümüzde kadınlarımızın maalesef hak ettikleri ilgiyi, desteği ve saygıyı yeterince gördüklerinden bahsetmemiz çok zor. Özellikle kadınlarımıza yönelik insanlıklı dışı saldırıların, şiddet uygulamalarının, taciz ve tecavüz vakalarının endişe verici bir şekilde arttığı görülmektedir. Bu rezaletlerin önlenmesi, engellenmesi ve suçluların hak ettikleri cezayı bulması çok zaman vicdanları tatmin edecek düzeyde olmamaktadır. Kadınlara uzanan kirli ve kanlı ellerin kırılıp atılması ve katillere hak ettikleri cezaların verilmesi için vakit geçirilmeksizin ne gerekiyorsa yapılmalıdır.

Aile kurumunun temel taşı, kültürümüzün temsilcisi ve koruyucusu olan kadınlarımızın, hayatın bütün alanlarına etkin bir şekilde katılmalarına imkan sağlayacak şartları hazırlamak hepimizin ortak sorumluluğudur. Güçlü toplumların ancak ve ancak güçlü kadınlardan oluşacağının bilincindeyiz. Bu yüzden kadınlarımızı güçlendirerek toplumsal hayata ve ekonomimize kazandırmak için elimizden geleni yapmalıyız.

Şiddetin, eşitsizliklerin, insan hakları ihlallerinin son bulması dileğiyle başta şehit anneleri olmak üzere, tüm Kadınlarımızın 8 Mart Dünya Kadınlar Gününü kutluyor, katılımlarınızdan dolayı hepinize teşekkür ediyorum'' dedi.