Karamanlı tiyatro oyuncusu Erkan Tura, Atv’de yayınlanan Kertenkele dizisinde Şenbak isimli karakterle rol alıyor. Dizideki performansı ile izleyicinin beğenisini kazanan oyuncu Karaman’ı gururlandırdı. Tiyatroya 2002 yılında rahmetli usta oyuncu Tevfik Gelenbe’nin yanında başlayan Erkan Tura daha sonra Sadri Alışık Tiyatrosu, BKM, Zorlu Çocuk Tiyatrosu gibi birçok tiyatroda çeşitli roller aldı. Tiyatro, Sinema, reklam ve televizyon mecralarında çalışmalarını devam ettiriyor. Daha önce En Son Babalar Duyar , SüperTürk gibi dizi ve filmlerde rol alan hemşerimiz, aynı zamanda Kurumsalhane isimli kurumsal firmalara sanatsal içerik danışmanlığı, eğitimler ve seminer danışmanlığı verdiği bir firmada yöneticilik yapıyor. Turkcell, Ülker, İngbank gibi köklü firmalara danışmanlık hizmeti veriyor. Bir Karaman sevdalısı olan Karamanlı tiyatro oyuncusu Erkan Tura, bu yıl da tatilini Karaman'da geçiriyor. Karaman'a gönülden bağlı olan başarılı oyuncu Erkan Tura Karaman Gündem Gazetesini ziyaret etti. Tura, ziyaret esnasında Karaman için hazırladığı projelerini anlattı.
BELEDİYE TİYATROSU KARAMAN'IN KÜLTÜR TURİZMİNİ GELİŞTİRİR
Karamanlı tiyatro oyuncusu Erkan Tura, Karaman Belediye tiyatrosunun Karaman için önemli olduğunu vurgulayarak ''Ben bugüne kadar Türkiye'nin bütün illerini gezdim. O illerde tiyatrolar sergiledim. Gittiğim her ilde tiyatronun dokunduğu her yerin mutlaka bir değişiklik olduğuna şahit oldum. Maalesef bizim Karaman'da bu konuda kıtlık var, eksiklik var. Çok güzel bir sahnemiz var. Belediye bünyesinde bulunan Piri Reis Kültür Merkezi'nde 250-300 kişilik bir sahne var ve orası tiyatro yapmaya uygun bir yer. Onun haricinde üniversitenin içinde 1050 kişilik devasal bir sahne var. Hem konferans sahnesi hem de çok amaçlı olarak tiyatro yapmaya müsait bir sahne de Karamanoğlu Mehmetbey Üniversitesi içinde bulunuyor. Karaman'da üzülerek söylüyorum tiyatro yapılmıyor. Ancak buna rağmen Karaman'dan üç tane tanınmış tiyatrocu çıktı. Bunların birisi Barış Bağcı Şıh Ali Yalçıner ve en geçleri olarak da ben bulunuyorum. 2001 yılından beri tiyatro yapıyorum ve başarılı olduğuma inanıyorum. Tiyatro alanında çalışıldığı zaman çok yetenekleri oyuncular çıkartabiliriz. Karaman'ın kesinlikle tiyatroya ihtiyacı var. Biz tiyatro için Karaman'a öncü oluruz. Özelikle ben bu işte öncü olmayı isterim. Öncelikle Belediye tiyatrosu kurulması gerekir. Çünkü ilk başlangıçta özel bir tiyatro bunu yürütemeyebilir. Tiyatro da en önemli gider sahnedir. Zaten belediyemizin hali hazırda bir sahnesi var. Burada 10 kişi istihdam ederek Karaman Belediye Tiyatrosu'nu kurabiliriz. Ben buna gönüllü olarak öncülük ederim. İstanbul'da bulunan ünlü arkadaşlarımdan her hafta birini getirerek burada tiyatro yapmasını sağlarım. Hatta burada ücretsiz bir tiyatro kursu açabiliriz. Gençler ve bu işe meraklı olanları burada eğitebiliriz. Ülke çapında tiyatrocular ve oyuncular yetiştiririz. Belediye tiyatrosunu kurduğumuz zaman amatör tiyatro yapılabilir. Bunun yanı sıra çocuk tiyatrosu sergilenir. Hafta sonu çocuklar için sosyal aktivite olur. Tiyatroyu kurduğumuz zaman Karaman'ın gelişmesine ve tanıtımına büyük katkı olur. Çünkü tiyatro çok farklıdır. İnsanları bir araya getirir. Yediden yetmişe herkes salonlara gelir. Bu kültürü Karaman'a aşılamalıyız diye düşünüyorum.'' dedi.
BELEDİYE TİYATROSU İÇİN PROJE ÇALIŞMALARIM BİTTİ
Kertenkele dizisinin başarılı oyuncusu Erkan Tura, Belediye tiyatrosu için bütün proje çalışmalarını yaptığını dile getirerek ''Karaman Belediye tiyatrosu için bütün çalışmalarımı yaptı. İnşallah bunu çok yakın zamanda sayın Belediye Başkanımız Sayın Ertuğrul Çalışkan beye de sunacağım. Eğer Başkanımız onay verirse kurulması için bütün çalışmaları gönüllü olarak yapacağım. Ben burada Karaman'ın gelişmesini ve kültürel alanda zenginleşmesini istiyorum. Bundan herhangi bir çıkarım yok. Ben Karaman sevdalısı biriyim. İnşallah Belediye Başkanımız Ertuğrul beyinde onayı ile Karaman'da büyük bir eksiği gidereceğiz. Ben devlet tiyatrolarıyla, şehir tiyatrolarıyla ve bazı belediye tiyatrolarıyla görüştüm. Bu tiyatrolar elinde ki geçmiş oyunlara ait malzemeleri bize vermeye hazırlar. Bu malzemeler gerçekten çok ciddi bir maliyet. Kostüm olsun oyun malzemeleri olsun bunları diğer tiyatrolardan karşılamayı hedefliyorum. Karaman'a ekstra hiç bir yük getirmeden bu tiyatroyu kuracağız. Daha sonra tiyatro festivalleri düzenleyelim. Buraya Türkiye de aklımıza gelen bütün ünlü tiyatrocuları getirerek Karaman'ın kültür turizmine katkı sağlayacağız.  İnsanlar Karaman'dan haberdar olacak. Haberlerde sosyal medya da büyük bir tanıtım hamlesi olacağına inanıyorum. Karaman gerçekten çoğu ilden gelişmiş bir durumda. Karaman'da ki eksikleri el birliği ile gidermeliyiz. Ben şahsen üstüme düşen ne varsa yapmaya hazırım.'' dedi.
Karamanlı başarı tiyatro oyuncusu Erkan Tura, Karaman'da bir dizi girişimlerde bulunarak tiyatronun kurulması için çalışacağını dile getirerek ziyaretini sonlandırdı. 
Necati ERMİŞ