Cumhuriyet Parkı Atatürk Anıtı'nda düzenlenen törene Karaman Valisi Murat Koca, Askerlik Şubesi Başkanı Personel Albay Yurdakul Kazım Türkmen, Belediye Başkanı Ertuğrul Çalışkan, daire müdürleri, gaziler ve şehit yakınları katıldı.
Karaman Valiliği, Garnizon Komutanlığı, Karaman Belediyesi ve Karaman Muharip Gaziler Derneği Atatürk anıtına çelenk sunumunun ardından saygı duruşunda bulunuldu ve İstiklal Marşı okundu. Günün anlam ve önemine ilişkin konuşmayı Karaman Muharip Gaziler Derneği Başkanı Behiç Baş yaptı.

19 Eylül gaziler gününün savaş meydanlarında canını ortaya koyarak, aziz milletine ve vatanına hizmet eden gazilerin şeref günü olduğunu kaydeden Baş, "Bugün gazi olmanın gurur ve heyecanı büyük bir coşku ile yaşıyoruz. 19 Eylül tüm gazilerin en büyük Gazi Mustafa Kemal Atatürk'le bütünleştiği bir gündür. Gururla taşıdığımız gazi unvanı Ata'mızdan biz gazilere intikal eden en büyük mirastır. Gaziler Günü olarak kutladığımız 19 Eylül aynı zamanda Türkiye Muharip Gaziler Derneği'nin de kuruluş yıl dönümüdür." dedi.

Karaman Muharip Gaziler Derneği Başkanı Behiç Baş, Törer, terörist ve işbirlikçilerine kesinlikle müsamaha gösterilmemesi gerektiğini dile getirerek "Sizler Mustafa Kemal Atatürk’ün yaşayan birer temsilcilerisiniz. Sizler şehitlerimiz ile birlikte cumhuriyetimizin teminatı ve temsil taşlarısınız. Sergilediğiniz kahramanlık, cesaret ve fedakarlıklarla Türk milletine her zaman ilham kaynağı oldunuz. Ülkemiz dünden olduğundan daha fazla iç ve dış düşmanların tehdidi altındadır. Türkiye Cumhuriyetinin bekası için teröre verdiğimiz onlarca şehit hepimizi derinden yaralamaktadır. Törer, terörist ve işbirlikçilerine kesinlikle müsamaha gösterilmemelidir. Teröre misliyle karşılık vererek yok edilmelidir" dedi.

Tören alanında bulunan gazilere "kahraman" şeklinde hitap eden Baş, "Gaziler gününüz kutlu olsun. Sizler, Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün yaşayan bir temsilcilerisiniz. Sizler, şehitlerimizle birlikte cumhuriyetimizin teminatı ve temel taşlarısınız. Sergilediğiniz kahramanlık, cesaret ve fedakârlıklarla Türk milletinin azmini gücünü ve kudretini ortaya koydunuz" şeklinde konuştu.

Anıt alanındaki törenin ardından program Karaman Muharip Gaziler Derneği ziyaretiyle devam etti. Derneği ziyaret eden protokol, burada gazilerle sohbet etti.
Necati ERMİŞ