Karaman Kamu Hastaneleri Birliği ve Karamanoğlu Mehmetbey Üniversitesi Sağlık Hizmetleri Meslek Yüksekokulu Çocuk Gelişimi Bölümünün işbirliğiyle Karaman Devlet Hastanesi Kadın-Doğum ve Çocuk hastalıları ek binasında tedavi gören çocuk hastalarımıza ,ailelerine ve personele yönelik “İyileştirici Mizah (Terapotik Mizah) uygulaması yapılmaya başlandı.
    Yapılan uygulama,tedavi gören çocuklarımızın bu zor süreci daha kolay atlatmaları,hastanelerden korkmamaları ve yatış dönemlerini daha eğlenceli geçirmeleri için düzenlenmiştir.iyileştirici mizah uygulamasının hasta olan  çocuklarımıza ve yorgun düşen annelerimize moral olacağı,çalışan personellerimize de olumlu yönde etkili olacağı düşünülmüştür.

    Proje kapsamında üniversite öğrencileri hastanede yatan çocukları ziyaret edip palyaço, kedi, uğur böceği gibi kostümlerle gösteriler yapıyor; yaş gruplarına göre farklı yöntemler kullanarak çocukları hem eğlendiriyor,hemde hediyelerle sevindiriyor.

    Karaman Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreteri Uz. Dr. Nuriye ULU "Hastanede yatan çocuklarımıza yönelik terapotik (iyileştirici) mizah uygulamalarının, tedaviye olumlu etkileri olacağını düşünüyoruz. Üniversite öğrencilerinin bu uygulamasının çocuklarımıza sağlık personelinden korkmamayı öğreteceğine ve mizah yoluyla iyileşme sürecini hızlandıracağına inanıyorum." dedi.

   Uygulamanın önemine dikkat çeken Karaman Devlet Hastanesi Başhekimi Op.Dr.Tuğrul BULUT "Bu program hastanedeki çocuklarımıza yönelik olarak başladı, ancak ileriki dönemlerde yetişkinler için de benzer bir uygulama yapılması gerekir. Yetişkin hastalarımızın hastanede kalış sürelerinin uzun olması sebebi ile morale ihtiyaç duyduklarını dile getiriken, sağlık personelimizin de yoğun iş temposu içerisinde moral bulduklarını dile getirdi. Uygulamanın devam etmesi hastalarımız açısından önemlidir." açıklamasını yaptı.

   Çocuklar aldıkları hediyelerin mutluluğunu yaşarken, hasta yakınları ve sağlık personeli ise uygulamanın çok yerinde ve yararlı olduğunu dile getirdiler.Hatta bir hasta yakınımızın “Allah sizden razı olsun,çocuklarımız hastalıklarını sayenizde unuttular “ demesi bizlere duygulu anlar yaşattı.

   Bu programa eşlik eden Karamanoğlu Mehmetbey Üniversitesi Çocuk Gelişimi   Bölümü Başkanı Yrd. Doç. Dr. Hatice Yalçın’a ve beraberindeki gönüllü öğrencilere çok teşekkür ederiz.Hasta ve çalışanlarımız için yapılan uygulamanın devamlı olması çok önemli ve memnuniyet verici olacaktır.