Toplantıdan önce Arabaşı ikramı yapıldı. Toplantıya İl Milli Eğitim Müdür Yardımcıları Sayın Abdurrahman Kurt ve Sayın Nurettin Doğan,  İl Milli Eğitim Şube Müdürleri Sayın Mehmet Rıza Ayaz ve Sayın Ahmet Bayır ile Maarif Müfettişleri Başkanı Sayın Mehdi Sezer ve Maarif Müfettişleri Başkan Yardımcısı Sayın Tahsin Yazan da katıldılar. Toplantıda açılış konuşmalarını yapan Karaman Eğitim Bir Sen Şube Başkanı Yunus Özdemir; Yeni atanan Okul müdürlerimize görevlerinde başarılar diledi ve yeni dönemde daha fazla ve etkin çalışmamız gerektiğini, maarif anlayışımıza uygun çalışmalar ile daha verimli bir görev sürecimizin olması gerektiğini belirtti. Konuşmasının devamında İHH, Milli Eğitim Bakanlığı ve Eğitim Bir Sen’in ortak hareketiyle ‘Her Sınıfın Bir Yetim Kardeşi Var’ kampanyasına daha itinalı bir şekilde destek verilmesi gerektiğini dile getiren Özdemir, dünya da her gün binlerce çocuğun yetim kaldığını ve Türkiye olarak dünya üzerinde sadece 40-50 bin civarı bir yetime destek olunduğunu belirtti. Yetim konusunda Okul Müdürlerinden daha itinalı bir çalışma beklediklerini söyleyen Özdemir, bu konuda görevli olan sendika Şube Başkan Yardımcılarımız Şaban Yıldızlı ve Recep Gedikli ile istişare içinde olmalarını söyledi.

Ayrıca Okullardaki Mescit alanlarının düzenlenmesine de değinen Özdemir, Okullarımızda mescitlerin izbe gibi, ışık almayan köhne ve kuytu yerlerden güneşle doğrudan aydınlanan yerlerin mescit alanı yapılması gerektiğini, bu konuda Milli Eğitim Bakanlığının yazısının okullara gönderildiğini ve gerekirse hayırsever vatandaşların desteği ile daha hoş bir mescit alanın yapılabileceğini belirtti.

Şube Başkanı Yunus Özdemir daha sonra Okul Müdürlerine görevlerinde başarılar diledi ve katılımlarından dolayı teşekkür ederek sözü Okul Müdürlerine bıraktı. Sonrasında Her bir Okul Müdürü söz alarak okullarındaki problemleri, eksikleri ve önerilerini dile getirdiler. Toplantı Okul Müdürlerinin konuşmalarından sonra İl Milli Eğitim Müdür Yardımcılarımız, İl Milli Eğitim Şube Müdürlerimiz ve Maarif Müfettişleri Başkanı ve Başkan Yardımcısının konuşmaları ile son buldu.