Bu kapsamda; Karaman Gençlik Grubu Üyeleri, Vali Murat Koca’yı Makam’ında ziyaret ederek, kabul edilen projeler hakkında bilgi sundular.

10 Temmuz 2015 Cuma günü saat 14.30’da, Yunus Emre Konuksever, Eda Nur Gökmen, Mert Nazım Altun ve Gamze Adem isimli öğrencilerden oluşan grup üyeleri, Vali Murat Koca’yı ziyaretlerinde; Yeni tanışan ve yeni bir oluşum hareketi olan Karaman Gençlik Grubu, kendi imkânları doğrultusunda yapmış oldukları çalışmalar neticesinde Gençlik Değişim Projesi’nin kabul edildiğini ifade ettiler.

Türkiye Ulusal Ajans'ının kabul gördüğü sayılı projeler arasına girerek Karaman'da büyük bir işe imza atıldığını ifade eden grup üyeleri, gerçekleştirdikleri bu projelerinin amacının engelli bireyleri anlayarak onların topluma kazandırılmasını sağlamak olduğunu söylediler. Proje kapsamında toplam 5 Avrupa ülkesinden 30 gencin, proje faaliyeti kapsamında Karaman'a geleceğini ve engelli bireyler ile beraber çeşitli sosyal faaliyetler düzenleneceğini belirten grup üyeleri, bu projenin aynı zamanda Karaman’ın hem tanıtılması hem de kalkınması açısından büyük önem taşıdığını belirttiler.

Karaman Gençlik Grubu üyeleri ilimizde 10 gün boyunca gerçekleştirilecek olan bu proje ilgili olarak Vali Murat Koca’dan destek istediler.

Vali Murat Koca ise “AB projesi olarak kabul edilen ‘Engelli kazanır, insanlık kazanır’  projesine hayat veren ve yürüttükleri bu proje ile toplumun her kesimine hitap eden Karman Gençlik Grubunu tebrik ederek, Valilik olarak grup üyelerine çıktıkları bu anlamlı ve kutsal yolda gereken her türlü desteği vereceklerini ifade etti.

Bu tür projelerin engelli vatandaşların da toplumun birer parçası olduğunu anlatması bakımından ve engellilerin toplum içerisinde hak ettikleri yere gelebilmelerini sağlaması açısından önemli olduğunu belirten Vali Koca, yapılan bu anlamlı çalışmalarından dolayı grup üyelerine teşekkür edip, başarılarının devamını diledi.”