3 Aralık Dünya Engelliler Günü dolayısıyla Karaman Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü Şube Müdürü Vedat Akyar, Gençlik Merkezi sorumlusu Fahrettin Bozkaya, Gençlik Liderleri ve Gençlik Merkezi üyeleri Karaman Empati Özel Eğitim ve Rehabilitasyon Merkezini ziyaret ederek engelli öğrenciler ve öğrenci velileri ile bir araya geldiler.

Karaman Gençlik Hizmetler ve Spor İl Müdürlüğü Gençlik Merkezlerinin gönüllü üyeleri tarafından hazırlanan müzik dinletisi ile öğrenciler doyasıya eğlendi. Müzik dinletisinin ardından engelli öğrencilerimizle sohbet edilerek Gençlik Merkezlerimizin hazırlamış olduğu hediye paketleri dağıtıldı.Ziyarette aldıkları hediyelerle büyük sevinç yaşayan engelli öğrenciler, hayatlarında unutamayacakları özel bir yaşamanın mutluluğunu yaşadılar.

Şube Müdürü Akyar çocuklarla yakından ilgilenirken,  ziyaretten büyük mutluluk duyduklarını dile getirdi. Gençlik Merkezleri olarak, sosyal sorumluluk alanında da duyarlı olmaya çalıştıklarını dile getiren Akyar, ''Güzel bir duygu. Gelip, bu yavrularımızla vakit geçirmeden anlamak mümkün değil. Okul müdürümüze ve öğretmenlere teşekkür ediyorum. Bu ziyaretleri farklı alanlarda sürdüreceğiz'' dedi.

Empati Özel Eğitim ve Rehabilitasyon Merkezi Müdürü Mustafa Burak Demirer, kurumlarında engelli öğrencilerin yaşama uyum sağlamaları için çalışma modellerinde bahsederek, engelli insanların yaşadıkları sorunların sadece kendilerinin değil; ailelerin, çevrenin, toplumun kısacası tüm insanların ortak sorunu olduğunu, normal bir hayat sürmeleri için toplumsal duyarlılığın oluşturulması gerektiğini dile getirdi.

Ziyaret, Rehabilitasyon Merkezi sınıflarının tanıtılması ve toplu fotoğraf çekiminin ardından sona erdi.