Karaman Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü Gençlik Merkezi tarafından 31 Ocak- 01 Şubat 2015 tarihleri arasında Ermenek’te maden kazası sonucu hayatını kaybeden madencilerin çocukları ile Ermenek’te yaşayan diğer madenci çocuklarının acılarını biraz olsun hafifletmek ve onların mutlu olmalarını sağlamak amacıyla 2 günlük gezi programı düzenlendi.

31 Ocak Cumartesi günü Karaman Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü Gençlik Merkezi tarafından Ermenek’ten alınan madenci çocukları, gezinin ilk gününde Konya ilinde düzenlenen gezi programına katıldılar. Konya Gençlik Merkezi ile ortaklaşa yapılan programda madenci çocukları, Rehber Çiğdem Alkan eşliğinde Mevlana Türbesi, Konya Bilim Merkezi ve Seksen Binde Devri Alem Parkını gezme şansı buldular. Yapılan gezide doyasıya eğlenen ve stres atma şansı bulan maden şehitlerinin geride kalan 30 emaneti unutamayacakları bir gün yaşadı.

Konya Bilim Merkezi’nde yapılan ziyarette, astronotlarla ilgili 3 boyutlu sinema gösterisi, ilk icatların incelenmesi ve deney odasında deney yapma imkânı bulan madenci çocukları, Konya Bilim Merkezi tarafından verilen hediyeleri aldılar. Daha sonra 80 Binde Devri Alem Parkında bulunan Miniatürk eserleri gezen maden şehitlerinin geride kalan 30 emaneti Konya gezisini tamamladı.

Konya gezisinin ardından Karaman’a dönen madenci çocukları, Karaman polis evinde düzenlenen akşam yemeğin programına katılarak, polis evinde düzenlenen müzik dinletisi ve çeşitli oyunlarla doyasıya eğlendiler.

Gezinin ikinci gününde Karaman’da devam eden madenci çocukları, Karaman polis evinde düzenlenen sabah kahvaltısının ardından, Karaman’da bulunan Tartan Evi, Çeşmeli Kilise, Karaman Müzesi, Hatuniye Medresesi ve Makro Avm’yi gezme şansı buldular. Yapılan eğlenceli gezilerin ardından madenci çocukları, Karaman Belediyesi tarafında bir restaurantta düzenlenen öğle yemeği etkinliğine katıldılar. Bu anlamlı programda madenci çocuklarını Karaman Valisi Murat Koca, Karaman Belediye Başkanı Ertuğrul Çalışkan, Karaman Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Hayati Kısacık, daire müdürleri ve öğrenci yakınları yalnız bırakmadı.

Verilen hediyelerin ardından konuşma yapan Vali Murat Koca,’’ 28 Ekim 2014 tarihinde Ermenek’te meydana gelen kazada rahmetli olan kardeşlerimizin çocuklarıyla 2 gündür beraberiz. Çocuklarımız Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğümüz bünyesinde görev yapan Gençlik Merkezi Liderleri öncülüğünde kendi evlerinden alındı. Konya’nın gezip görülebilecek yerlerini ziyaret çocuklarımızı Konya gezisi dönüşü akşam ilimizde misafir ettik. Çocuklarımız bugün Karaman’ı gezerek akşam kendi evlerine dönmüş olacaklar. Biz gençlerimize Karaman valiliği ve belediye olarak yardımcı olmaya çalıştık. Maden faciasında şehit olan madencilerimizi rahmetle anıyor, çocuklarımızın bundan sonraki yaşantıların da ve eğitim hayatlarında başarılar diliyorum’’ şeklinde konuştu.

Vali Murat Koca’nın ardında konuşan Karaman Belediye Başkanı Ertuğrul Çalışkan,’’ Ermenek’te ki maden faciasında şehit olan kardeşlerimizin çocuklarıyla birlikte burada Sayın Valimiz Murat Koca ile birlikte anlamlı bir faaliyet gerçekleştirdik. Bende yetimliğin ne olduğunu bilirim çünkü bende yetimim. Böyle güzel faaliyeti hazırladıkları için ve emekleri geçtiği için Sayın Valim Murat Koca’ya teşekkür ediyorum. Biz çocuklarımızı ve ailelerini bağrımıza basıyoruz. Her konuştuğumuz zaman ve gördüğümüz zaman da yüreğimiz ağlıyor. Ben ailelerine sabır diliyorum. Maden Şehitlerimize tekrar Allah’tan rahmet diliyorum. İnşallah çocuklarımızın geleceklerinin de, bahtlarının da açık olmasını diliyorum’’ dedi.

Son olarak düzenlenen gezi programı hakkında konuşan Karaman Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Hayati Kısacık, ‘’ Ermenek’te meydana gelen elim kaza sonucunda Şehit olan madencilerimizin çocuklarına yönelik düzenlediğimiz gezi programında, çocuklarımızın acılarını biraz olsun hafifletmek ve onların mutlu olmalarını sağlamak amacıyla 2 günlük gezi programı düzenledik. 30 madenci çocuğumuzu Karaman Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü Gençlik Merkezi olarak 31 Ocak Cumartesi günü Konya ilinde düzenlediğimiz gezi programına götürdük. Çocuklarımızı Konya’da bulunan Mevlana Türbesi, Konya Bilim Merkezi ve Seksen Binde Devri Alem Parkına götürerek stres atmalarını sağladık. Tekrar ilimize dönen çocuklarımızı Sayın Valimiz Murat Koca’nın katkılarıyla Karaman’da gezilecek olan yerler olan Tartan Evi, Çeşmeli Kilise, Karaman Müzesi, Hatuniye Medresesi ve Makro Avm’yi gezdirdik. Daha sonra öğle yemeği için Karaman Belediyemizin düzenlemiş olduğu yemek programına getirdik ve yine Sayın Valimiz Murat Koca ve Belediye Başkanımız Ertuğrul Çalışkan’ın katkılarıyla çocuklarımıza çeşitli hediyeler verdik. Çocuklarımızı en güzel şekilde ağırladıktan sonra Ermenek’e yolcu ettik’’ dedi.

Program günün anısına çektirilen hatıra fotoğrafının ardından sona erdi.