Karaman Gençlik Merkezi tarafından her yıl 1-7 Mart tarihleri arasında kutlanan Yeşilay Haftası sebebi ile topluma, aileye, bireye zararlı, sigara, içki ve uyuşturucu maddelerin kullanımını konusunda farkındalık düzeyini arttırmak amacıyla vatandaşlar bilgilendirildi.

Karaman Gençlik Merkezi Liderleri ve gönüllü liderler tarafından şehir merkezinde belirli noktalara stantlar kurarak vatandaşlara alkol, sigara, uyuşturucu ve yeni zararlı bağımlılık olan internet konusunda bilgilendirme yapılarak, bu kapsamda hazırlanan materyaller vatandaşlara dağıtıldı.

Zararları maddelerin tanıtımları sırasında Karaman Gençlik Merkezi standını ziyaret eden Yeşilay Derneği İnternet Bağımlılığı Karaman Temsilcisi Mehmet Emin Can; ” Bağımlılık her geçen yıl çeşidini ve önemini artırarak bütün toplumlar için risk oluşturmaktadır.Özellikle gençlerimizi ve çocuklarımızı toplumumuzun geleceği için, üretkenliği için bağımlılık ve kötü alışkanlıklardan korumamız gerekmektedir" dedi.

Konu hakkında açıklamalarda bulunan Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Hayati Kısacık ise; “Sağlıklı nesillerin yetişmesi için geleceğimizin teminatı olan çocuk ve gençlerimizin kötü alışkanlıklardan korunması çok önemlidir. Genç nesillerimizin kötü alışkanlıklardan korunmasında kurum ve kuruluşlara, sivil toplum örgütleri ve özellikle de ailelere büyük görevler düşüyor. Çocuklarımız, gençlerimiz sigara, alkol, uyuşturucu ve diğer kötü alışkanlıklardan uzak tutulmalı ve bu manada herkes üzerine düşen sorumluluğu yerine getirmelidir” şeklinde konuştu.