Mevlana Kalkınma Ajansı tarafından düzenlenen inceleme gezisi nedeniyle İspanya’ya giden Karaman heyeti, İspanya Büyükelçisi Ayşe Sinirlioğlu ve İspanya Ticaret Başmüşaviri Nurten Akgül’ü Büyükelçilik binasında ziyaret etti.

Kalkınma alanında faaliyet gösteren kurum ve kuruluşlar ile iletişime geçmek, deneyimlerinden faydalanmak ve özellikle tarım, hayvancılık, gıda, yenilenebilir enerji, lojistik ve istihdam gibi alanlarda, başarılı olmuş uygulamaları incelemek amacı ile düzenlenen bir haftalık İspanya Teknik Çalışma ziyaretinin ilk gününde İspanya Büyükelçisi Ayşe Sinirlioğlu ve İspanya Ticaret Başmüşaviri Nurten Akgül Büyükelçilik binasında ziyaret edildi.

Karaman Valisi Murat Koca, Belediye Başkanı Kâmil Uğurlu, İl Genel Meclis Başkanı Mustafa Bayır, Sanayi ve Ticaret Odası Başkanı Mustafa Toktay, Konya İl Genel Meclis Başkanı Ali Selvi, Konya Sanayi Odası Başkanı Tahir Büyükhelvacıgil, Mevlana Kalkınma Ajansı Genel Sekreteri Dr. Ahmet Akman ve yatırım uzmanlarının katıldığı programda Konya ve Karaman’a yatırım için fikir alışverişinde bulunuldu.

Akşam yemeği ile devam eden programda daha sonra Vali Murat Koca, Belediye Başkanı Kâmil Uğurlu ve Mevlana Kalkınma Ajansı Genel Sekreteri Ahmet Akman heyet adına, İspanya Büyükelçisi Ayşe Sinirlioğlu’na plaket ve hediye verdi.