Avrupa Birliği Eğitim ve Gençlik Programları Merkezi Başkanlığı, 2014 yılı  KA-2 Karma Okul Ortaklıkları  proje başvurularında Karaman İl Milli Eğitim Müdürlüğünün hazırlamış olduğu “ Effective School Management in EU Dimension” (Okul Yönetiminin AB Boyutu)  isimli proje, hibe almaya hak kazandı.

İl Müdürü Asım Sultanoğlu, başvurusu yapılan 2014 yılı KA-2 Karma Okul Ortaklıkları projesinin kabul edilmesiyle ilgili açıklamalarda bulundu. Sultanoğlu açıklamasında, “Karaman Milli Eğitim Müdürlüğünün başvurusu ile Romanya, İspanya ve İtalya’nın ortak olduğu ‘Okul Yönetiminin AB Boyutu’ adlı Avrupa Birliği projemiz kapsamında ortak ülkelerde okul eğitimi ve eğitim yönetim-denetimi alanında yapılan iyi uygulamaların ilimizde yaygınlaştırılmasını amaçlıyoruz. Proje kapsamında bu ülkelerde yapacağımız toplantılarda meslektaşlarımızla ve eğitim öğretim otoriteleri ile deneyim paylaşımında bulunma şansımız olacak” şeklinde konuştu.

İl Milli Eğitim Müdürlüğü AB Proje Birimine çalışmalarından dolayı teşekkür eden Sultanoğlu, “Bu alanda Türkiye’den toplamda 817 proje başvurusu yapılmıştır. Ulusal Ajans tarafından ülke çapında yapılan başvurular içerisinde kabul edilen proje sayısı ise 19’dur. Kurumumuzun hazırladığı çalışmanın, bu 19 proje arasında yer alması bizim için ayrı bir övünç kaynağıdır. Projeleri hazırlayan ekibimizin gayretleriyle bu tür çalışmaların devamının geleceğine inanıyorum” dedi.