Karaman'ın Yeni Başsavcısı Çanakkale Başsavcısı Hikmet Turan Oldu.

Abdurrahim alan Giresun baş savcısı olarak atandı.

Adalet Bakanlığı Müsteşarı ve Hakimler ve Savcılar Kurulu (HSK) üyesi Kenan İpek 780 hakim ve savcının yerinin değiştiğini duyurdu.

İpek, sosyal paylaşım sitesi Twitter'dan paylaştığı mesajında "HSK 1. Dairesince 780 kişilik(hakim/savcı) yaz kararnamesi çalışması tamamlanmıştır.Adalet teşkilatımız ve Milletimiz için hayırlı olsun" ifadesini kullandı.

HSK Birinci Daire Başkanı Halil Koç da şu mesajları paylaştı:

"780 kişiyi kapsayan 2017 yılı adli yargı yaz kararnamesi çalışmaları tamamlanmış olup birazdan ilan edilecektir. 2017 Yılı Bölge Adliye ve İlk derece Adli Yargı Mahkemelerine ilişkin kararnamemiz hayırlı olsun."

HAKİMLER VE SAVCILAR KURULU
BİRİNCİ DAİRE BAŞKANLIĞI

BÖLGE ADLİYE VE ADLİ YARGI İLK DERECE MAHKEMELERİ
2017 YILI KARARNAMESİNE İLİŞKİN DUYURU


2017 yılı yaz kararnamesine ilişkin çalışmalar, 03 Temmuz 2017 tarihi itibarıyla sonuçlandırılarak karara bağlanmıştır.
Meslektaşlarımızın görev yerlerinden ayrılmalarına ilişkin tebligatlar daha önce ilan edilen takvim doğrultusunda gönderilecektir.
Kararnameye ilişkin yeniden inceleme talebi olanların, durumlarının bir an önce kesinleştirilmesini sağlamak amacıyla, tebligat yapılmasını beklemeksizin taleplerini en geç 10 Temmuz 2017 tarihi mesai bitimine kadar UYAP personel ekranından "Atanma Talep Formu" nun açıklama kısmını doldurmak suretiyle yapmaları gerekmektedir. Ayrıca fiziki olarak dilekçe göndermelerine gerek bulunmamaktadır.
Ataması yapılan meslektaşlarımıza yeni görev yerlerinde başarılar diler, kararnamelerin meslektaşlarımızın ailelerine, yargı teşkilatına ve ülkemize hayırlı olmasını temenni ederiz.