Karaman Çalışma ve İş Kurumu (İŞKUR) İl Müdürlüğü iş ve meslek danışmanlığı hizmetleri kapsamında "İMD Meslek seçimine Destek" dergisini Karaman genelindeki tüm ortaokul ve liselerde dağıtımına başladı.
Dergi dağıtım ve bilgilendirme etkinliği kapsamında   İŞKUR Karaman İl Müdürü Kenan Ateş ve Karaman İl Milli Eğitim Müdürü Asım Sultanoğlu Karaman Sabiha Gökçen Ortaokulu öğrencilerine "İŞKUR Meslek Seçimine Destek" dergisi dağıttı.
İŞKUR Karaman il Müdürlüğü’nce yürütülen çalışma kapsamında İŞKUR Genel Müdürlüğünce hazırlanan dergiyi okullara dağıtan İŞKUR Karaman İl Müdürlüğü’ne bağlı iş ve meslek danışmanları okullarda öğrencilere bilgilendirme seminerleri de veriyor.
İŞKUR Genel Müdürlüğü'nce hazırlanan İş ve Meslek Seçimine Destek  Dergisi hakkında bilgi veren İl Müdürü Kenan Ateş;
"Mesleki rehberlik ve danışmanlık hizmetinde kullanılmak üzere meslek seçme aşamasında olan öğrencilerin velilerinin ve öğretmenlerin bilgi ve ilgi düzeylerini artırmak ile farkındalıklarının sağlanması kapsamında kişilerin kendini tanımasına, meslek ve çalışma hayatı ile ilgili bilgi eksikliklerinin giderilerek meslek seçimlerinde doğru ve gerçekçi kararlara ulaşmalarına yardımcı olacak danışmanlık süreçlerinde kullanılmak üzere İşkur Meslek Seçimine Destek Dergisi hazırlamıştır. Dergi ile her ne kadar öncelikle öğrenciler hedeflense de öğrencilerin velileri ve okullardaki rehber öğretmenlerde ikincil önemli hedef kitleyi oluşturmaktadır. Bu dergiye kurumumuzun resmi internet sitesi olan www.iskur.gov.tradresinden de ulaşılabilmektedir. “diye konuştu.
Karaman İl Milli Eğitim Müdürü Asım Sultanoğlu yaptığı konuşmada;
İŞKUR’ un Son Yıllarda Başarılı işlere imza atarak İş ve Meslek Danışmanlarınca okullarda seminerler ve Kurumda danışmanlık hizmetleri vererek öğrencilere meslek seçimi, alan seçimi, iş hayatı ve iş gücü piyasası ile ilgili bilgileri aktif olarak verdiğini ve bu bilgilerin öğrencilere ışık tuttuğunu söyleyerek konuşmasına şöyle devam etti.
Meslek seçimi; İnsan yaşamındaki önemli dönüm noktalarından biri meslek seçimidir. Meslek seçimindeki temel amaç mutlu bir geleceğin planlamasını yapmaktır, kendine güvenen ve mutlu birey olabilmek için meslek seçimine gereken önemi vermek ve doğru kariyer planlaması yapabilmektir.
Bireyin seçme özgürlüğü, doğru tercihler yapabilme doğrultusunda kullanabilmesi için neyi niçin istediğini, ne gibi bedensel, zihinsel ve ekonomik olanaklara sahip olduğunu bilmesi, yani kendini iyi tanıması gerekir, diye konuştu.
Dergi dağıtım ve bilgilendirme etkinliğine Karaman Çalışma ve İş Kurumu İş ve Meslek Danışmanları, İl Milli Eğitim müdürü Asım Sultanoğlu, İŞKUR Karaman İl Müdürü Kenan Ateş, Karaman Rehberlik ve Araştırma Merkezi Müdürü Yaşar Göktepe, okul müdürleri, okul müdür yardımcıları, okul rehber öğretmenleri katıldı.