Bu hafta sonu Karaman Merkezde bulunan birçok ilkokul, ortaokul ve liselerde Okul Aile Birliği toplantıları ve seçimleri gerçekleşti.

Bu toplantı ve seçimi gerçekleştiren okullardan biriside Fatih Anadolu Lisesi oldu.

Okulun toplantı salonuda gerçekleşen programa okul idarecileri, öğretmenler ve veliler katılırken davet edilip gelen Karaman Kaçacakcılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü'nün Personeli de hazır bulundu.

Toplantı saygı duruşu ve İstiklal Marşınının ardından Okul Müdür Vekili Ali Göbel'in açılış konuşmasıyla başladı. Geçen yılın ibrazı ve oylamasının ardından yeni Okul Aile Birliğinin seçimi gerçekleştirilerek yeni yönetim belirlendi.

Seçim sonrası KOM Şube Müdürlüğü Polisleri okul idarecilerine, öğretmen ve katılan öğrenci velilerine yönelik uyuşturucu ve tehlikelerine yönelik slayt gösterisi eşliğinde çok önemli bilgiler verdiler. Bilişim suçlarıyla da ayrıntılı açıklama yapan polisler, sosyal medya kullanımında öğrencilerin dikkat etmesi gereken önemli hususlarla ilgili de bilgilendirmede bulundular. Özellikle velilerin pür dikkat dinlediği seminer sonucunda görevli polislere sorular yöneltildi.

 Görevliler, uuyşturucu kullanımı ve ticareti yönünde Karaman'da önemli, önleyici çalışmalar ortaya koyduklarını, okulların güvenliğinin yanında suçu önleme noktasında çok yol kat ettiklerini ifade ettiler. Okullara özel uyuşturucu kullanımını önleyici timlerin sürekli okul etraflarında olduklarını kaydedilirken, her hangi bir sorun ya da olayda kendilerine hemen ulaşılabilmesi için 155'i aramalarının yanında kendi telefon numarasını da velilere verdiler.

Program sonrası katılımcılara el broşürleri dağıtıldı.