Memur-Sen Genel Başkan Yardımcısı Mehmet Emin Esen, “İnanmış yürekler ve adanmış insanlar olarak, inandığımız değerler uğrunda durmadan yürümeye devam edeceğiz. Dün olduğu gibi bu gün de, baş koyduğumuz bu yolda, baskının, tehdidin ve zulmün her çeşidine karşı duracağız” şeklinde konuştu
 
   Memur-Sen, Kurucu genel başkanı merhum Mehmet Akif İnan ve  dava arkadaşlarını saygıyla anan Esen, "Bu davaya gönül vermiş birkaç güzel insanın, çok zor şartlarda bir araya gelerek kurdukları sendikamız, şükürler olsun bu yıl 710 bin üyeye ulaştı. Bugün kamu görevlilerinin, milletimizin, İslam dünyasının ve insanlığın dertleriyle dertlenen, sorunlarına çözüm üreten, herkesin gıptayla baktığı örnek bir konfederasyon haline gelmiştir. İnanmış yürekler ve adanmış insanlar olarak, inandığımız değerler uğrunda durmadan yürümeye devam edeceğiz. Dün olduğu gibi bu gün de, baş koyduğumuz bu yolda, baskının, tehdidin ve zulmün her çeşidine karşı duracağız.”  
   Esen, kamu görevlilerinin taleplerini gündeme getirmek ve sorunlarına çözüm bulmak amacıyla, İstanbul’da Memur-Sen’e bağlı tüm sendika Genel Başkanlarıyla birlikte Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Faruk Çelik ile bir araya geldiklerini belirterek, “Sendikamızın Türkiye genelinde başlattığı kamuda serbest kıyafet uygulamasına yönelik yasakların kaldırılması için yasal düzenlemelerin bir an önce yapılması talebimiz dile getirdik. Biz Memur-Sen olarak 80 darbesi ürünü yönetmeliğin temel insan haklarına, inanç özgürlüğüne ve anayasanın çalışma hakkı ilkesine ters olduğu düşünüyor ve sivil itaatsizlik eylemimizi kararlılıkla sürdürüyoruz” şeklinde konuştu.
Başbakanla görüşmede bunların dışında bir çok talepte bulunduklarını belirten Mehmet Emin Esen, “İş güvencemize dokunulmaması, başta 4/C li ve 4/B liler olmak üzere, isteyen tüm sözleşmelilerin kadroya geçirilmesi, zorunlu rotasyon uygulamaları yerine, kalkınmada öncelikli illerde görev yapanlara pozitif ayrımcılık yapılması vb pek çok talebimizi ilettik” dedi. 
   Başta terör olmak üzere, tüm sorunların diyalog ve müzakere yöntemiyle çözüleceğine inandıklarını anlatan Esen, “Büyük Türkiye idealini gerçekleştirmek için 76 milyon tek yürek, tek ses olmalı ve küresel aktör olma yolunda birlikte ilerlemeliyiz. Türkiye’yi çökertmek isteyen, aciz duruma düşürmek isteyen iç ve dış odaklara bir çift sözüm var. Boşuna uğraşmayın buradan size ekmek yok. Ülkesinin ve milletinin huzuru için her türlü fedakarlığı göze alan Memur-Sen ailesi olduğu müddetçe, amacınıza ulaşmayacak, bir şey elde edemeyeceksiniz” şeklinde konuştu. 
   Eğitim Birsen Genel Başkan Vekili Ahmet Özer, ise Memur-Sen ve Eğitim Bir-Sen Genel Başkanı Ahmet Gündoğdu’nun çözüm sürecinde akil insan olarak görev aldığını ve ülke genelinde birçok ili ziyaret ettiğini hatırlatarak şunları söyledi:
“Genel Başkanımız Ahmet Gündoğdu, çözüm süreciyle ilgili Başbakanımız Recep Tayyip Erdoğan, bakanlar ve devletin üst düzey yöneticileri Dolmabahçe’de bir araya gelmiş, bunun ardından başta Marmara ve Karadeniz Bölgesi olmak üzere tüm Türkiye’de çözüm sürecine yönelik görüşmeler yapmak üzere teşkilatlarımızla ve halkla buluşmuş ve buluşmaya devam etmektedir. Bu görüşmeler sırasında, teşkilatlarımızın, kamu görevlilerinin ve halkımızın görüş, öneri ve eleştirilerini yüz yüze görüşerek dinlemiş, notlar almıştır. Bu notlar önümüzdeki günlerde, akademisyenler ve danışmanlarımız tarafından analiz edilerek raporlaştırılacak ve Konfederasyonumuz Başkanlar Kurulu’nca değerlendirilmesi ve katkıları sonrası rapor kamuoyuna açıklanacaktır.” 
 
   Memur-Sen Konfederasyonu olarak; çözüm sürecinin olumlu sonuçlanması, kan ve gözyaşının durmasını istediklerini Belirten Özer, “Ülkenin küresel aktör hedefinin önündeki bir engelin daha kalkması için Antalya’da Başkanlar kurulunun aldığı kararlar doğrultusunda milletimizle buluşma programlarının sayısını ve içeriğini zenginleştirerek devam ettirmekte kararlıyız. Bu noktada çözüm sürecindeki kırmızı çizgilerimiz şehit yakınları ve gazileri incitmemek, vatanın ve milletin bölünmez bütünlüğüdür” dedi.