Pazar günü Karaman Yunus Emre Nikah Salonu'nda saat 10.00 başlayan kongreye, Karaman Milletvekil Mevlüt Akgün, Genel Eğitim ve Sosyal İşler Sekreteri Menderes Turbay, Genel Basın ve İletişim Sekreteri  Fatih Kocur, Karaman Memursen ve Eğitimbirsen Başkanı Yunus Özdemir, başkan adayları ve yönetimleri ile delegeler katıldı.

Mevcut il başkanı İdris Güneş'in açılış konuşmasından sonra divan oylanarak belirlendi. Divan teşkilinden sonra konuşan Karaman Milletvekili Mevlüt Akgün, Memursen'in önemli bir sendika olduğunu söyleyerek, özellikle de referandum sürecinde ki desteğinin çok önemli olduğunu vurguladı. Güneydoğuda operasyonlarda şehit olan polisler için rahmet dileyen Akgün konuşmasının devamında;'' Güçlü bir toplum olmanın, ileri bir demokrosiye erişmenin yolununun örgütlü bir toplumdan geçtiğine inanıyorum. Sivil Toplum Örgütlerinin, sendikaların, siyasi partilerin, demokrasinin güçlenmesinde
çok önemli bir yeri olduğunu düşünüyorum. Dolayısıyla bu anlamda sendikal failiyetlerin bu topluma ve demokrasiye güç kattığına inanıyorum. Akif İnan'ı burada rahmetle anmak istiyorum. Gerçekten hem hizmet sendikaçılığının Türkiye'de önünü açmak, hem Türkiye'de büyük toplumsal güç vermek, omuz vermek, bir taraftanda dünyada özlenen bir tablonun gerçekleşmesi için, bütün dünyaya adalete, hakkaneyete dair mesajlar veren bir sendikanın önünü açtı. Allah kendinden razı olsun,''dedi.

Akgün bugüne kadar sağlıkta ki dönüşümde Sağlıksen teşkilatı üyelerinin gayretinden dolayı ayrıca teşekkürlerini sundu. Toplu sözleşmenin mecliste ki geçikmesinden dolayı da özür dileyen Akgün, haftaya bu tasarının meclisten çıkıralacağını söyledi. Akgün sağlıktaki yeni yapılanma sürecinden dolayı her ilde genel sektrerliklerin belirleneceğini bu noktada sağlıksen yetkililerine danışılacağını söyledi.

Genel Eğitim ve Sosyal İşler Sekreteri Menderes Turbay ve  Genel Basın ve İletişim Sekreteri  Fatih Kocur selamla konuşması yapara delegelere mevcut sendikal durumla ilgili bilgler verdi. Karaman Memursen Başkanı Yunus Özdemir'de demokrasinin güzelliğini vurgularken başkan adaylarına başarılar diledi.

Başkan adayı  Muzaffer Mutluer delegelere neden aday olduğunu, seçildiği takdirde yapacakları projeleri paylaştı.

Mevcut başkan İdris Güneş yaptığı kısa konuşmada sendikada görev aldığı günden bugüne dek başarılarının herkes tarafından görülüp bilindiğini vurgularken, amaçlarının sendikalarını Karaman'da daha iyi yerlere taşımak olduğunu kaydetti.

Konuşmalar sonucunda başkan adayları yönetim kurulu üyelerini tek tek tanıtmasının ardından oy verme işlemine geçildi.

Seçim sonucunda 100 delegenin 96 sı oy kullanırken, mevcut başkan İdris Güneş 81 oy, diğer başkan adayı Muzaffer Mutluer 15 oy aldı. Bu sonuçlarla İdris Güneş yeniden Sağlıksen Karaman Şube başkanlığına seçildi.