23-24 Şubat tarihleri arasında cumartesi-Pazar günleri itibari ile başlayan Karaman Bizim İller Seyyah Programı; Karaman’ın ilçelerinden gelen gençlere sporla bütünleşen bir gezi paketi programı sundu.

Müdürlükten yapılan açıklamada;''Gençlik ve Spor Bakanlığının gençlerin yaşadıkları şehirleri günübirlik ücretsiz gezilerle tanımayabilme ve gezerek öğrenebilmeleri için başlatmış olduğu Seyyah Bizim İller Projesi’nde Karaman, bu projeye öncelikle çevre köy ve ilçelerde yaşayan Merkez’deki tarihi ve kültürel yerleri bilmeyen ve bu değerlerden bihaber olan gençleri dâhil ederek başladı.

Seyyah Karaman Programı, Karaman’ın Ayrancı ilçesinden gelen öğrencilerle ertesi günü ise Kâzımkarabekir ilçesinden gelen liseli gençlerle hafta sonunu tamamladı.

Gezi, Karaman Gençlik Merkezi Liderleri Nurcan Akkurt ve Hüseyin Özcan’ın liderliğinde gerçekleşti. Geziye öncelikli olarak Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü’ndeki tesisleri tanıma, gençlik merkezi ve kursları hakkında bilgi edinme, sporla bire bir iç içe olma, gençlerin yeteneklerini, ilgi alanlarını keşfetmeye yönelik olarak devam etti. Tenis, Okçuluk, Gitar, Bağlama, Keman, Ebru gibi kursları yakından gören gençlerin mutluluğu yüzlerinden okunuyordu.

Gezi programına dahil edilen tarihi ve kültürel yerlerimiz olan;

Karaman Kalesi

Tartan Zade Konağı

Karaman Müzesi

Eski Kilise

Aktekke Camii

Yunus Emre Camisi idi.

 Gezide gençlere,  Seyyah Bizim İller Projesi ve Karaman’ın tarihi ve kültürel değerleri hakkında kısa bilgi veren Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Kasım Aydoğdu, Gençlik ve Spor Bakanlığının yaptığı projeleri ilimizde uygulayarak daha fazla gence ulaşacağını, ellerinden gelen her türlü hizmeti gençlerin yararlanabileceği şekilde onların imkânına sunulabileceğini anlattı.

 Yapılan eğlenceli geziden memnun ayrılan gençler, Karaman Gençlik Merkezi’nin yapacağı her türlü etkinliğin sıkı takipçileri olacaklarını belirterek evlerine mutlu döndüler,''dendi